Staročeský štrúdl

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6… více o Staročeský štrúdl
1. Zelí vymačkáme, šťávu uchováme, a pokrájíme. Cibuli krájíme nadrobno, špek na kostičky. 2. Rozehřejeme sádlo a špek… více o Plněné bramborové knedlíky se zelím
Těsto neboli posypku zhotovíme z mouky, hery, cukru, prášku do pečiva. Jeho 1/2 nasypeme na plech, na to dáme nádivku a… více o Tvarohová buchta rychlá a levná
Rozkrájíme citron a pomeranč na půlky. Vymačkáme z nich šťávu a dáme do sklenice.Přisypeme cukr a zbytek dolijeme… více o Domácí limonáda
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté… více o Tvarohovo-bramborové placky
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a… více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Brambory i se slupkou pečlivě omyjeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozpůlíme a necháme vychladnout. … více o Pečené brambory plněné rajčaty
V malé misce smícháme ocet, hořčici a šalotku. Velmi pomalu přiléváme olej a šleháme, až se spojí v emulzi. Osolíme a… více o Vinaigrette