Bramboráky z kyselého zelí

Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,… více o Bramboráky z kyselého zelí
Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia. Rýži nasypte do zapékací misky a zalijte vývarem. Pořádně promíchejte.… více o Rizoto s parmskou šunkou, houbami, chilli a rukolou podle Kamily
1. Kuličky arónie otrháme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly právě ponořeny. 2. Vaříme, přidáme omytý a pokrájený… více o Likér z arónie
Mléko ohřejeme na 30-35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto. Těsto… více o Šakerbura – sladké taštičky po ázerbájdžánsku
Piškoty rozčtvrtíme. Změklé máslo ušleháme se salkem, cukrem, kakaem a trochou rumu (podle chuti) do pěny. Přisypeme… více o Nepečený piškotový salám
Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji… více o Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Recept plněný bramborák připravíme takto: Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme… více o Bramborák plněný tvarohem
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků… více o Oříšková roláda s tvarohem