Hrachová polévka
Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka,… více o Hrachová polévka
Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší… více o Opilé krkovičky
klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program "příprava těsta" a… více o Koblížky s náplní
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský… více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak obalíme v mouce a poté ve… více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj… více o Škvarkové placky pečené v kuse
Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka,… více o Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle
Žloutky s vodou a cukrem ušlehat, přidat směs mouka, mák a prášek do pečiva, nakonec lehce sníh ze zbylých bílků. Vlít… více o Makovníček s krémem