Nacpánek – závin
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2-4 díly, podle toho, kolik… více o Nacpánek – závin
Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vřelé vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes… více o „Skořicový elixír“
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2-4 díly, podle toho, kolik… více o Nacpánek – závin
z bílků vyšleháme sníh. Zbytek ingrediencí kromě ovoce smícháme a vypracujeme do hladkého těsta, opatrně vmícháme do… více o Mámina bublanina
Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa, necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když… více o Zelí mlsných Řeků
V míse spolu smícháme mouku, citrusovou kůru a cukr. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme jemné těsto. Hotové… více o Andělská očka
Všechny přísady (až na ovoce) smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Podle vkusu, možností a… více o Bleskový koláč s oblíbeným ovocem
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky. První část těsta… více o Lázeňský koláč