Bruselák s citronovým krémem

V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,… více o Bruselák s citronovým krémem
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté… více o Květákový krém s ricottou a tymiánem
Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabší kolečka (cca 3-5mm). Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí … více o Vepřové s brambory zapečené šlehačkou
Na rozpáleném oleji osmažíme dýni ze všech stran dozlatova. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky (2-3, dle velikosti)… více o Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Po té vkládáme na máslem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu zvlášť… více o Zapečené (gratinované) brambory se smetanou
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak… více o Košíčky maďarské babičky
Podmáslí rozšleháme se žloutky, cukrem, moukou, práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na… více o Kypré podmáslové lívanečky
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté… více o Tvarohovo-bramborové placky