Hrách zapékaný se zelím

Předem namočený hrách uvaříme do husté kaše. Ke kaši zamícháme rajčatovou šťávu, kysané zelí, sůl a pepř, a směs… více o Hrách zapékaný se zelím
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a… více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Rýži uvaříme. Na rozpálený olivový olej přidáme na proužky nakrájený pórek, krátce restujeme a přidáme rýži. Rajčata… více o barevná rýže II.
Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce. Kuličkovačem si nakuličkujte… více o Smažená zmrzlina s horkými višněmi
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím… více o Grilovaný hermelín na topince
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám,… více o Domácí chleba
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory… více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Z teplé vody, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. (Aby nám opravdu vyběhl je lepší ho posypat trochu cukrem.) Do… více o Těsto na domácí pizzu