Závin z listového těsta na slano
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje. Poklademe vrstvou... více o Závin z listového těsta na slano
 
              
          Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje. Poklademe vrstvou... více o Závin z listového těsta na slano
 
              
          Fazolky uvaříme ve slané vodě a necháme okapat. Cibule nakrájíme na tenká kolečka a s osminkami na tvrdo uvařených vajec přidáme k fazolkám.... více o Míchaný cibulový salát
 
              
          Žampiony očistíme a osmažíme je na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Osolíme, přidáme česnek a nadrobno nakrájený rozmarýn.... více o Žampiony na másle
 
              
          Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme lisem na kostičky (jako na bramborový salát). V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme... více o Zapečené brambory po francouzsku
 
              
          Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou vařené rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř.... více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
 
              
          Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěním enajemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme. Poté... více o Segedýnská dobrota
 
              
          Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na... více o Pohanka se žampiony a rukolou
 
              
          Špenát nekrájet , vsypat do mísy , nakrájet salát na středně velké kousky , papriku nakrájet jemněji , zasypat nasekanou cibulkou ,... více o Salát Exlusiv
 
              
          Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit. Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a... více o Květáková polévka s krupicí a vejci
 
              
          Brambory které jsme si uvařili den předem oloupeme a nastrouháme na jemno.Osolíme, přidáme vejce, dětskou krupičku a mouku.Já osobně... více o Bramborové knedlíky plněné salámem
 
              
          Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme... více o Rychlá kuřecí roláda z řízků
 
              
          Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený... více o Šoulet
 
              
          Špekáčky, cibule a okurky nakrájíme. Spojíme marinádou, kterou připravíme svařením uvedných surovin. Vše promícháme s majolkou a necháme do... více o Špekáčkový salát
 
              
          Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a... více o Znojemska hovezi pecene
 
              
          Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme,... více o Vepřové dušené v kapustě
 
              
          Ve velkém hrnci osmahnout hovězí, papriku, cibuli a česnek. Přidat zbývající ingredience. Přivést do varu. Snížit přívod tepla a vařit... více o TEXMEX Chilli
 
              
          Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli... více o Boubínské bramboráčky
 
              
          Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek, osolíme, okořeníme – např... více o České lasagne :)
 
              
          Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ve vyšší pánvi nebo v hrnci. Na vyškvařeném tuku osmahneme dohněda nadrobno nakrájenou cibuli.... více o Fazole Mexiko
 
              
          Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrájený česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme... více o Kuřecí slast
 
              
          Nejdříve nakrájíme cibuli na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Pod pokličkou necháme cibuli spařit, až... více o Maminčina cibulačka
 
              
          Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme... více o Pivovarské tajemství
 
              
          Cibuli a salám nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme lečo (i s nálevem), osolíme, okořeníme oregánem a chvíli (3–5 minut)... více o Pizza z tvarohového těsta
 
              
          Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout.... více o Plněné obří mušle
 
              
          Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek. Osolíme, opepříme, okořeníme a krátce... více o Rizoto z krabích tyčinek
 
              
          Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice. Vše promícháme a necháme chvíli odležet.... více o Slaniňáky
 
              
          Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně... více o Sloní žrádlo na zahradní gril
 
              
          Nudle uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Uvařené scedíme, osmažíme na oleji a dáme do tepla. Zpěníme cibuli a pórek nakrájený na kolečka... více o Smažené nudle na čínský způsob
 
              
          Na trošce tuku orestujeme cibuli a mleté maso, poté kysané zelí. Přidáme papriku, kmín, sůl, majoránku a podusíme. Přidáme vodu a pokrájené... více o Statkářská polévka
 
              
          Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru... více o Španělský koláč se špenátem
 
              
          Vše umeleme na masovém strojku. Necháme tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby přidáme z ingrediencí ještě to, čeho je tam... více o Špeková pomazánka na chuťovky
 
              
          Na tuku zpěníme cibuli na kostky a česnek na plátky, přidáme nahrubo pomleté maso a opečeme. Přidáme špenát, sůl, pepř, zahustíme vejcem a... více o Špenát s masem
 
              
          Brambory oloupeme a nakrájené na menší kostičky je uvaříme téměř doměkka. Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky spolu s na... více o Tartiflette – pochoutka ze Savojska
 
              
          Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou papriku,... více o Tousty à la Fomin
 
              
          Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kousky (nejlépe protlačíme sítkem na bramborový salát). Listy špenátu opereme a... více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
 
              
          Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem, provensálským kořením a... více o Zapečený květák s nivou
 
              
          Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme... více o Zapékané kuřecí závitky
 
              
          Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca 3 mm silné a... více o Pórkový koláč se slaninou
 
              
          Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní šťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mně se osvědčil tyčový mixér). Nivu... více o Houbová pomazánka s nivou
 
              
          Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme... více o Asijské tajemství
 
              
          1. varianta: Hovězí maso vaříme se zeleninou, bobkovým listem a kořením. Později přidáme vepřové (obojí vcelku). Řepu umyjeme a doměkka... více o Boršč
 
              
          Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme. Potom přidáme na... více o Kuřecí stehna se zeleninou
 
              
          Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a... více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
 
              
          Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme... více o Párky v rohlíku trochu jinak
 
              
          Krabí tyčinky necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na malé kousky. Přidáme kukuřici, cibuli nakrájíme najemno, sýr pokrájíme na drobné... více o Delikátní krabí salát
 
              
          Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník a přistrouháme jednu cibuli. Vymačkáme lžící vodu.... více o Kugelis
 
              
          Na másle a oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené klobásy nebo párky a také je osmahneme.... více o Čočková polévka s paprikovou klobásou
 
              
          Cibuli nakrájíme a osmahneme dozlatova, přidáme na nudličky nakrájené maso a dusíme doměkka. Okořeníme podravkou, paprikou, grilovacím... více o Kuřecí nudličky v sýrové omáčce s trochou exotiky
 
              
          Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájené zelí,... více o Ruský boršč
 
              
          Maso naklepeme, osolíme bylinkovou solí, opepříme a namažeme kremžskou hořčicí. Položíme slabý plátek krkovice nebo anglické slaniny.... více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    