Chlebový beefsteak
Z krajíce chleba okrájíme kůrky, lehce opečeme jako topinku, pokapeme z obou stran maggi, potřeme hořčicí a posypeme cibulkou. Na to... více o Chlebový beefsteak
 
              
          Z krajíce chleba okrájíme kůrky, lehce opečeme jako topinku, pokapeme z obou stran maggi, potřeme hořčicí a posypeme cibulkou. Na to... více o Chlebový beefsteak
 
              
          Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s... více o Kachna pod stolem
 
              
          Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu,... více o Kotlety plněné sýrem
 
              
          Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé bochánky, je-li třeba... více o Krabí koláčky
 
              
          Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl,... více o Krakonošovo tajemství
 
              
          Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a hermelínem, přehneme napolovic a pevně spíchneme párátky. Prudce opečeme na... více o Královské kapsy
 
              
          Housku namočíme do vody a vymačkáme, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru,... více o Křupavé kuličky z kuřecího masa
 
              
          Kuře rozporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme, mírně posypeme sladkou paprikou. Cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na proužky... více o Kuře na jablečném džusu
 
              
          Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu do obou hořčic (i déle, já si to... více o Maso na hořčici
 
              
          Varný pekáč vymažeme máslem, vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, česnekem nakrájeným na plátky. Na to položíme rozporcované kuře posypané... více o Neskutečně žravé kuře
 
              
          Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom... více o Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku
 
              
          Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu... více o Salát od Středozemního moře
 
              
          Cibuli, zeleninu a sýr rozsekejte v mixéru. Přidejte vývar, mouku na zahuštění, pepř, dochucovací směs a sůl. Vařte zhruba 11 minut,... více o Sýrová krémová polévka
 
              
          Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát nakrájíme na menší... více o Těstoviny se špenátem
 
              
          Na oleji necháme rozvinout cca 2 lžičky curry pasty asi 2 minuty, přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu prohřejeme. Přidáme kuřecí maso... více o Thajské zelené curry
 
              
          Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy vzdálenými od sebe asi 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale opatrně tak, abychom... více o Tygři v lahvi
 
              
          Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky masa. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka opečeme, pak... více o Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
 
              
          Vymažeme pekáček máslem a na dno naskládáme pokrájenou cibuli. Prsa osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Poté poklademe kolečky rajčat a... více o Výborná kuřecí prsíčka s tatarkou
 
              
          Nastrouháme všechnu zeleninu, včetně cibule. Klobásu nakrájíme. To vše restujeme na trošce oleje, dokud nám zelenina nezhnědne. Občas... více o Vydatná polévka s nivou a klobásou
 
              
          Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji osmažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v... více o Rýže a čočka s cibulkou – příloha
 
              
          Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme... více o Nokerle s vajíčkem
 
              
          Mleté maso osmažíme na cibulce a když je hotové, přidáme fazole a kukuřici. Dochutíme chilli a necháme na plotně, dokud se fazole neohřejí.... více o Mexické fazole s masem
 
              
          Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí.... více o Králík (kuře) se zelím
 
              
          Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlijeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme... více o Králík – slintající soused
 
              
          Uzená žebra vaříme ve vodě doměkka, uvařená je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a... více o Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan
 
              
          Obsah moravanky (kdo to nechce ostré, vyndá feferonky), vejce a salám nakrájíme na kostičky, cibuli jemněji. Ve šťávě z moravanky a stejném... více o Vaječná mozaika
 
              
          Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce podle množství... více o Bramborová paštika s uzeninou
 
              
          Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku (těstíčko... více o Čevabčiči v těstíčku
 
              
          Nastrouhanou mrkev rozmícháme se strouhaným celerem, česnekem, cibulí, ořechy, sýrem a zakápneme olejem. Spojíme ostrým kečupem, dochutíme... více o Ořechový tatarák
 
              
          Nakrouhané zelí povaříme v osolené vodě, scedíme a vymačkáme. Přidáme nakrájené rohlíky, osmaženou pokrájenou cibulku, vejce, sýr,... více o Nádivka ze zelí
 
              
          Houby namočíme na 10–12 minut do směsi ušlehané z vejce, smetany a krupice. Škvarky nasekáme, spolu s jemně krájenou cibulí lehce osmahneme... více o Štrachanda
 
              
          Maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, máslo, pepř, dobromysl, mátu, vejce, veku namočenou ve víně a mouku dobře promícháme a osolíme. Ze... více o Keftedakia
 
              
          Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou plátcích cibule.... více o Buřty na černém pivu
 
              
          Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. Přidáme tavený sýr, majonézu, hořčici a důkladně promícháme.... více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
 
              
          Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky. Brambory osolíme.... více o Bramborové špízy
 
              
          K přípravě budete potřebovat šnekový odšťavňovač. Umyjte cibuli, rajčata a vložte je do odšťavňovače. Smíchejte jednu lžíci připravené šťávy... více o Domácí kečup
 
              
          Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou,... více o Kuře po židovsku
 
              
          Plátky anglické slaniny klademe na pánev, kde máme již rozpálený olej. Zprudka opečeme z obou stran. Cibuli si nakrájíme na tenčí půlměsíčky... více o Vaječná omeleta se zeleninou
 
              
          Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a... více o Lilková omáčka na těstoviny
 
              
          V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty... více o Hovězí guláš v tlakáči
 
              
          Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc. Druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí. Pak přidáme... více o Hrstková polévka z Hané
 
              
          Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso, osolíme, pocukrujeme, okořeníme a dále smažíme. Až se odpaří šťáva,... více o Omáčka na špagety
 
              
          Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladu.... více o Krkovička s kopečky
 
              
          Do kastrůlku dáme trošičku sádla, rozpustíme a přidáme cibulku. Oloupané buřtíky přihodíme do pekáčku a po chvilce přidáme nakrájená rajčata... více o Buřty na černém pivu
 
              
          Květák předvaříme v osolené vodě 5–8 minut, stejně jako před obalováním. Třetinu uvařeného květáku, cibule a uzeninu nastouháme, nebo... více o Květákové karbanátky ála bramborák
 
              
          Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme dorůžova. Přidáme 3 lžíce cukru a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme protlak, bobkový list, pepř... více o Skvělá a jednoduchá rajská
 
              
          Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout.... více o Jednoduchá rajská omáčka
 
              
          Mrkev a celer nastrouháme na hrubší nudličky a společně s vločkami dáme vařit do osolené vody. Nakrájenou cibulku osmažíme na másle, přidáme... více o Drožďová polévka s vločkami
 
              
          Na másle zpěníme cibuli. Přidáme rozdrobené droždí a pražíme, dokud nezačne vonět. Pak přidáme vločky a ještě chvíli pražíme. Směs zalijeme... více o Vločková pomazánka
 
              
          Brambory uvaříme ve slupce. Slijeme vodu, oloupeme brambory a přes mačkátko na bramborový salát promačkáme brambory do mísy na kostičky.... více o Rychlý bramborový salát
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    