Těstoviny s játry
Cibuli, česnek a rozmarýn osmahneme a přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Přilijeme červené víno, osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15... více o Těstoviny s játry
 
              
          Cibuli, česnek a rozmarýn osmahneme a přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Přilijeme červené víno, osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15... více o Těstoviny s játry
 
              
          Drůbeží játra a drůbeží srdíčka očistíme a opláchneme studenou vodou. Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky,... více o Drůběží játra a srdce
 
              
          Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme... více o Zadělávaná kapusta
 
              
          Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu s kořením a... více o Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně
 
              
          Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata,... více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
 
              
          Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4... více o Babiččiny plněné papriky na pátek
 
              
          Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté, přidáme vodu. Maso musí... více o Rozlétaní ptáčci
 
              
          Omytou a osušenou kachnu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory najemno nastrouháme,... více o Kachna plněná brambory
 
              
          Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme,... více o Špenátové lasagne
 
              
          Párky na oleji opečeme ze všech stran. Smícháme kečup s kari, osolíme, okořeníme a omáčkou přelijeme opečené párky. Posypeme nadrobno... více o Kari párky
 
              
          Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ni špenát. Ten vaříme tak dlouho, dokud úplně... více o Jednoduchý špenát
 
              
          Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, nastrouhaný česnek, zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme,... více o Frankfurtská polévka s houbami
 
              
          Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min osmahneme na... více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
 
              
          Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme vodu (vývar),... více o Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou
 
              
          Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z... více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
 
              
          Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
 
              
          Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g. Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a... více o Kari guláš s hovězím masem
 
              
          Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme ho. Přidáme šlehačku... více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
 
              
          Rajčata nakrájíme na malé kostičky, to samé uděláme i s vajíčkama a salámem(junior, ale může být i jiný) nakonec přidáme majolku. Podáváme s... více o Rajčatový salát IV.
 
              
          Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky kýty (asi 1cm vysoké)... více o Španělské ptáčky podle mamky
 
              
          Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého míchání... více o Srbský guláš
 
              
          Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na... více o Rychlá svíčková
 
              
          Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do... více o Domácí utopenci
 
              
          Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu a nakonec... více o Sloní mlsanec
 
              
          Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli.... více o Ďábelské fazole
 
              
          Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) a drobně nakrájené... více o Ďábelské tousty
 
              
          Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme,... více o Halušky podle Martinky
 
              
          Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé pečeně osmažíme na... více o Hortobáďské palačinky s masem
 
              
          Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát – voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli... více o Krvavý bulgur
 
              
          Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na... více o Kuře – co dům dá
 
              
          Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do kastrolu vlijeme výpek, dáme... více o Plněné kotlety na smetaně
 
              
          Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na zálivku smícháme olej,... více o Rajčatový salát s tuňákem
 
              
          Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak „převalit“, přidáme špenát, podusíme, přidáme smetanu,... více o Špenátový závin
 
              
          Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v... více o Švédská roštěnka
 
              
          Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli,... více o Zdivočelé kuře
 
              
          Usmažíme klasické topinky na oleji, očesnekujeme a na každou dáme kolečko tvarůžku, které podélně rozkrojíme na 2 tenčí kolečka. Topinky... více o Smradlavoučká topinka
 
              
          Na oleji uděláme klasické topinky a přendáme na talíř. Na tu samou pánev dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené okurky,... více o Pálivá topinka s cibulkou
 
              
          Hlávkové zelí jemně nakrájíme a mírně osolíme, aby pustilo šťávu. Potom přidáme kremžskou hořčici, majonézu a jogurt (půl na půl), drobně... více o Zelný salát s rozinkami
 
              
          Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou... více o Brambory zapečené se zelím a mletým masem
 
              
          Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme,... více o Omáčka na špagety
 
              
          Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kusy. Po osmahnutí přidáme česnek a chilli. Poté přidáme... více o Rychlé kuře po indicku
 
              
          Cibuli nasekáme na drobno, na oleji osmahneme. Na malé kousky nakrájíme zeleninu, přidáme k cibulce, chvilku podusíme a přidáme vejce.... více o Rajčatová mňamka
 
              
          Slaninu nakrájíme na drobné kousky a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso a restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek... více o Mexická quesadilas se salsou
 
              
          V hrnci uvaříme rýži dle návodu na krabici a zcedíme. Na velké pánvi osmahneme na olivovém oleji jemně pokrájenou cibuli. Přidáme chilli... více o Pikantní rizoto rychlé a lehké
 
              
          Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku pálivé.) Zpěníme a rychle... více o Polévka zelná s klobásou
 
              
          Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané najemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta.... více o Americký hamburger
 
              
          Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a... více o Vepřová játra s chilli omáčkou
 
              
          V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky... více o Poctivý boršč
 
              
          Omyté mladé cukety nastrouháme i se slupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Přebytečnou vodu scedíme. Na lžíci oleji osmažíme... více o Cuketové placičky s dipem
 
              
          Těsto rozválíme a naskládame na něj šunku a salám. Na menším množství tuku zpěníme pokrájenou cibulku, rozklepneme vejce, osolíme, okořeníme... více o Burda štrúdl
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    