Jablečné kynuté knedlíky
Rozdrobit droždí, posypeme cukrem, rozmíchat.Přidáme vlažné mléko.Přidáme mouku,vejce a sůl.Prohněteme těsto,.Zamoučit a mechat kynout 10... více o Jablečné kynuté knedlíky
 
              
          Rozdrobit droždí, posypeme cukrem, rozmíchat.Přidáme vlažné mléko.Přidáme mouku,vejce a sůl.Prohněteme těsto,.Zamoučit a mechat kynout 10... více o Jablečné kynuté knedlíky
 
              
          Okurku oloupeme, omyjeme vodou a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Potom ji hodně osolíme a dáme asi na půl hodiny až hodinu do... více o Tzatziki po česku – vlastní recept
 
              
          Na mísu rozprostřeme omytý natrhaný salát, přidáme ředkvičky nakrájené na plátky, okapané rozpůlené olivy, rajčátka nakrájená na čtvrtky,... více o Salát Nicoise
 
              
          Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Měla by být stejná teplota všech... více o Cikánské řezy třené
 
              
          Mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho... více o Podzimní hruškový koláč
 
              
          V misce smícháme všechny ingredience dohromady. Osolíme a opepříme. V ledničce vydrží dresink 3 dny.... více o Krémový dresink z podmáslí
 
              
          Všechny suroviny na těsto dobře propracujeme a dáme na hodinu odpočinout do lednice. Těsto vyválíme na zhruba 2 mm. Dobře vyšleháme bílek s... více o Citronové tyčky
 
              
          Vykuchaným a osušeným pstruhům (s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete), opepříme a přidáme i... více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
 
              
          Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku. Naložíme hermelíny do... více o Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem
 
              
          Citrónový krém 1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se mohla stát zásadní chyba.... více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE
 
              
          Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme... více o Roštěnky na kmínu
 
              
          Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně... více o Szigligetská roláda
 
              
          Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem z bílků. Těstem... více o Jablka pečená v tvarohu
 
              
          Z mouky, kvásku, mléka, oleje, vejce a cukru vypracujeme těsto (ingredience psány přibližně), které se nelepí a necháme vykynout. Rozinky... více o Koláčky na neděli
 
              
          V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem, medem, jogurtem,... více o Citronovo-jogurtové muffiny
 
              
          Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku. Zalijeme litrem a půl vody, přidáme oloupanou mrkev, jednu... více o Rajská omáčka s hovězím masem
 
              
          Lilek zbavíme zelené stopky a podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru a... více o Lilek s tofu a rajčaty
 
              
          Ze zelí odstraníme vrchní listy a nakrouháme ho. Zalijeme vroucí vodou, scedíme, vložíme do misky. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké... více o Salát pro dobrou náladu
 
              
          Všechny uvedené přísady smícháme. Menší plech vyložíme pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 30–45 minut. Těsto musí mít... více o Punčové řezy
 
              
          Smícháme mouku, cukr, olej, vodu (příp. šťávu), vanilkový cukr, kůru a šťávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky je možné našlehat, komu se... více o Výborná rychlá hrnková buchta
 
              
          Citronovou šťávu, med, hořčici a olej pořádně promícháme. Do každého kuřecího prsa uděláme 2 nebo 3 příčně hluboké zářezy a dáme do marinády... více o Kuřecí barbecue salát
 
              
          Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a přitlačíme. Pak uvaříme... více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
 
              
          Zeleninu očistíme a syrovou ji nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej, případně osolíme a opepříme,... více o Salát plný zdraví – celer a červená řepa
 
              
          Slaninu nakrájíme na drobné kousky a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso a restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1 cm a zbavíme semínek... více o Mexická quesadilas se salsou
 
              
          Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem, žloutky, rum, jedlou sodu, směs koření na perník a citrónovou kůru. Zpracujte na... více o Dvoudenní perníčky
 
              
          Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem, žloutky, rum, jedlou sodu, směs koření na perník a citronovou kůru. Zpracujte na... více o Moje perníčky
 
              
          Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby na pomoučený stůl a... více o Buchty – těsto z domácí pekárny
 
              
          Nalijeme vodu do džbánu, přidáme citronovou štávu, citronový sirup a cukr. Promícháme a můžeme podávat.... více o Citronová štáva
 
              
          Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.... více o Mrkvová pomazánka s majonézou
 
              
          Prsa prokrojíme (nedokrojíme), aby nám vznikl větší plátek a každý potřeme směsí bazalky, oříšků, soli a pepře. Plátky srolujeme a zabalíme... více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem
 
              
          Jablka (hrušky) očistíme, pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Drobenku připravíme smícháním všech ingrediencí... více o Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
 
              
          Tofu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme. Kdo má rád ostřejší chuť, přidá do mixéru stroužek česneku. Pokud... více o Bazalkové tofu
 
              
          Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo... více o Nákyp z krevet
 
              
          Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole. Avokáda rozřízneme napůl,... více o Těstoviny letem světem
 
              
          Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata... více o Dobré filé se zeleninou
 
              
          Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme. Přidáme změklý tuk, citronovou štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do... více o Citronová srdíčka
 
              
          V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se... více o Lahodné těstoviny s tuňákem
 
              
          Brambory nakrájené na kostky dáme vařit do vývaru. Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme. Polévku... více o Rajčatová polévka
 
              
          Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem,... více o Jablečná bábovka s oříškovým griliášem
 
              
          Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli utřeme do pěny. Přidáme oloupaná, na malé kostičky nakrájená jablka a ostatní přísady,... více o Jablkové koláčky
 
              
          Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí... více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
 
              
          Uvaříme klasický pudink z mléka, přidáme vanilkový cukr. Pokud máte rádi sladší, můžete přidat ještě další cukr. Necháme ho vychladit. Pak... více o Tvarohová nádivka do koláčů a buchet
 
              
          Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme po všech stranách.... více o Svíčková na smetaně pro dva
 
              
          Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur v bylinkovém těstíčku
 
              
          Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte... více o Tažený štrúdl (závin)
 
              
          Na korpus ušleháme vejce, vanilkový a moučkový cukr do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a vše elektrickým šlehačem... více o Jahodový dort s myškami
 
              
          Dvě lžíce mleté skořice přelijeme litrem vroucí vody a necháme při pokojové teplotě vychladnout, pak přecedíme přes jemné sítko nebo plátno.... více o „Skořicový elixír“
 
              
          Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem, hřebíčkem a krátce asi 10 minut povaříme.... více o Rychlý jablečný kompot
 
              
          Rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Pak zalijte studeným hovězím... více o Křenová omáčka podle časopisu FOOD
 
              
          Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut. V... více o Karotkové bramboráčky
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    