Cuketové tvarohové knedlíčky
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé knedlíčky, které... více o Cuketové tvarohové knedlíčky
              
          Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé knedlíčky, které... více o Cuketové tvarohové knedlíčky
              
          Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce promícháme, necháme... více o Jablkový salát s ořechy
              
          Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a namočené v rumu),... více o Ovocný salát pro zimní večery
              
          Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med a rum ušleháme,... více o Banánový koláč s čokoládou
              
          Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění med. Přimícháme mléko a... více o Čokoládová bábovka bez vajec
              
          Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme oba cukry, máslo, vejce, vypracujeme těsto a necháme vychladit. Oloupaná jablka nakrájíme na... více o Jablečný medový koláč
              
          Do mísy dáme mouku, cukr, sodu a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat... více o Medové perníčky hned k jídlu
              
          Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme... více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
              
          Do misky si dáme med, tuk a vše rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilijeme med s tukem. Zpracujeme těsto a necháme... více o Vánoční perníčky od Camm
              
          Mouku prosijeme na vál. Ostatní suroviny svaříme ve vodní lázni, jedlou sodu přidáme nakonec. Teplou směs zpracujeme s moukou, rozdělíme na... více o Velikonoční medové řezy
              
          Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky masa. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka opečeme, pak... více o Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
              
          Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme... více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
              
          Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, vykrajujeme různé tvary perníčků a upečeme. Kdo nechce dělat tak velkou dávku, tak buď udělá z... více o Perníčky švagrové Evičky
              
          Ingredience (kromě müsli a sušeného ovoce) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Sweet, velikost bochníku malá, barva kůrky... více o Chlebík s müsli pro děti
              
          K přípravě budete potřebovat šnekový odšťavňovač. Umyjte cibuli, rajčata a vložte je do odšťavňovače. Smíchejte jednu lžíci připravené šťávy... více o Domácí kečup
              
          Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou,... více o Kuře po židovsku
              
          Mouku, kypřicí prášek a sůl přesijte do mísy. Vařečkou přimíchejte cukr a mísu odložte. Do jiné misky rozbijte vejce a přidejte ho do... více o Palačinky Šípkové Růženky
              
          Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky, stehýnka apod.) do marinády. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici. Poté z marinády... více o Kuře pečené na zelenině
              
          Rozšleháme vejce, přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a hmotu důkladně prošleháme. Postupně vetřeme šlehačku. Jahody nakrájíme na... více o Krém z bílé čokolády
              
          Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a upečieme na papieri na... více o Medovo-orechový koláč
              
          Základ: třtinový cukr, med a vinný ocet. K těmto přísadám už přidáváme dle chuti ovoce (jablka, hrušky apod.), sušené ovoce (např. švestky)... více o Ovocné chutney
              
          Vypracujeme těsto, necháme přes noc uležet v lednici. Před pečením potíráme rozšlehaným vajíčkem. Dávka vyjde na 2 chaloupky a zbyde i na... více o Perníčky na chaloupky
              
          Na oleji osmažíme maso nakrájené na kousky, přidáme koření Čína, cibuli na kostky, česnek, anglickou slaninu a necháme smažit. Poté přidáme... více o Čína trochu jinak
              
          Med rozpustíme v mikrovlnce, přidáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zázvor, vegetu a sójovou omáčku. Kuřecí prsíčka osolíme,... více o Kuřecí prsíčka v medu
              
          Vejce ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a medem, přilijeme rozpuštěný tuk a mléko. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu a... více o Cuketový perník
              
          Oloupanou a očištěnou cuketu nakrájíme na kostky. Kostky vložíme do zapékací mísy, osolíme, pokapeme olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů... více o Cuketa na medu
              
          Vezmeme si středně velkou mísu, nalijeme do ní smetanu nebo šlehačku a metličkou vyšleháme. Dále jemně vmícháme tvaroh, přidáme podle chuti... více o Nepečený osvěžující tvarohový dort
              
          Maso nakrájíme na tenké plátky a připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách potřeme, uložíme do misky a necháme 8 hodin... více o Vepřové plátky na medu
              
          Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a postupně za... více o Medovníkový koláč
              
          Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas... více o Staročeská vepřová kýta
              
          Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, troubu rozpálíme na 220 stupňů, z těsta vytvarujeme chléb, dáme na plech s pečicím papírem a... více o Celozrnný chléb
              
          Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až... více o Cucavé smetanové bonbony
              
          Mrkve a jablka omyjeme, zbavíme jablka jádřinců a mrkve zelených částí. Nastrouháme najemno do velké mísy. Přidáme vymačkanou citronovou a... více o Sladký mrkvový salát
              
          Máslo, cukr, med a žloutky utřete se dvěma lžícemi vody a rumem. Vetřete citronovou kůru, vanilku, sodu a nakonec mouku. Vypracujte těsto,... více o Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
              
          Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.... více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
              
          Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do mísy a zalijte... více o "Kouřové" marinované vepřové
              
          Máslo rozpustíme, ořechy a mandle nahrubo posekáme. Cukr, med, třtinový cukr, mouku, pomerančovou šťávu a ořechy promícháme. Na závěr... více o Karamelové placičky s jahodami
              
          V kastrolu rozpustíme Heru, přidáme med a cukr. Směs necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutek, rum, kypřicí prášek, hladkou mouku,... více o Mandlové trojúhelníčky s čokoládou
              
          2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší je šlehat ručním... více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
              
          Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme vnitřek jablek a potřeme... více o Medová jablka
              
          Svaříme 200 g cukru, 50 g másla, 2 lžíce medu a skořici. Do vlažného zamícháme vejce, mouku a sodu. Vyválíme a na pečicím papíru upečeme 2... více o Medové řezy z jeslí
              
          Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády – snažíme se, aby se dostala všude (čím víc tím... více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
              
          Smícháme mouky a práškem do pečiva, přidáme 1 lžíci medu a 1/2 hrnku vody. Promícháme, ať je z toho husté těstíčko. Necháme asi 30 minut... více o Řecké smažené banány s medem, bez vajec
              
          Oříšky nahrubo nasekáme, kandované ovoce nasekáme najemno a smícháme v míse s kakaem, skořicí a moukou. Vymažeme 20 cm dortovou formu,... více o Panforte di siena
              
          Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a... více o Výborný chléb, který se vždy povede
              
          Cukr, med, citronovou šťávu a 250 ml vody zahříváme cca 4 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Maliny rozmixujeme nebo je rozmačkáme, pak k... více o Malinový sorbet
              
          Všechny suroviny smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Podle potřeby případně přidejte vodu. Marcipán po... více o Modelovací hmota (falešný marcipán)
              
          Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za stálého míchání mírně... více o Bonbóny z vlašských ořechů
              
          V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte,... více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
              
          Švestky vložte do misky, zalijte brandy a nechte přes noc marinovat. Křídla opláchněte vodou, dobře osušte a ze všech stran zprudka opečte... více o Pečená kuřecí křídla s marinovanými švestkami
Žádné recepty nebyly nalezeny