Vepřové závitky v římském hrnci
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.... více o Vepřové závitky v římském hrnci
 
              
          Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.... více o Vepřové závitky v římském hrnci
 
              
          Do misky vlijeme zakysanou smetanu a smícháme ji s pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Přisypeme strouhaný sýr a paprikové koření. Pořádně... více o Sýrová pomazánka
 
              
          Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem. Pokud je hmota příliš hustá,... více o Balkánské řezy
 
              
          Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kolečka nakrájené párky, osmahneme, přidáme nadrobno nakrájené brambory, zalijeme mlékem,... více o Polévka podle maminky
 
              
          Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření –... více o Frankfurtská polévka
 
              
          Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu, trvá to cca 15... více o Boršč podle Mačingové
 
              
          Uvařené brambory, česnek, sýr a uzené maso (nebo uzeninu) nastrouháme (prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce,... více o Bramborové klobásy
 
              
          Cuketu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a okořeníme mletou červenou paprikou. Přidáme nakrájenou... více o Cuketová omáčka
 
              
          Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky nakrájené zelí, přidáme... více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
 
              
          Nadrobno pokrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme najemno pokrájená drůbeží (nejlépe kuřecí) jatýrka. Orestujeme, přidáme kmín, pepř,... více o Bramborový guláš Václav
 
              
          Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky uvařenými natvrdo. Přidáme drobně krájenou cibuli, 2 lžičky... více o Pomazánka z jedové chýše
 
              
          Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 minut kynout. Cibuli... více o Roládky s kysaným zelím
 
              
          Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající ingredience. Do studené... více o Pravý ukrajinský boršč
 
              
          Do první mísy dáme: sůl, papriku, česnek, chilli, gril. koření, kari, tymián. Do druhé mísy dáme: mouku a špetičku soli. Do třetí mísy dáme:... více o Fastfoodová křidýlka
 
              
          Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince. Dle chuti... více o Babiččin falešný tatarák
 
              
          Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty. Dozdobíme cibulí a... více o Falešný tatarák z uzeniny
 
              
          Cibuli nejprve oloupeme a opatrně posekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájime je na kostky. Buřty nakrájíme na kolečka. Dáme rozpálit... více o Buřtguláš
 
              
          V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ provaříme. Do... více o Kološvárské zelí
 
              
          Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4... více o Babiččiny plněné papriky na pátek
 
              
          Omytou a osušenou kachnu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory najemno nastrouháme,... více o Kachna plněná brambory
 
              
          Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
 
              
          Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g. Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a... více o Kari guláš s hovězím masem
 
              
          Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na... více o Kuře – co dům dá
 
              
          Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky. Vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku,... více o Domácí bramborové hranolky
 
              
          Na oleji orestujeme 15 minut všechnu zeleninu kromě řepy. Přidáme bobkový list, nové koření a červenou papriku. Zalijeme půl litrem vody a... více o Zeleninový boršč
 
              
          Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do... více o Fazolky na smetaně
 
              
          Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do... více o Zapékané uzené s křenovými jablky
 
              
          Oloupeme brambory – nové stačí očistit, podélně je nakrájíme na měsíčky (osminy) a dáme vařit do mírně osolené vody. Scedíme, až budou... více o Zbylé kuře
 
              
          Všechny ingredience smícháme, dáme do pekáče, přikryjeme víkem nebo alobalem a pečeme při 250 stupních 1,5–2 hodiny. Nemícháme.... více o Guláš v troubě
 
              
          Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou... více o Mikulovské žebírko
 
              
          Na lžíci oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a česnek, posypeme mletou paprikou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dáme vařit. Přidáme asi... více o Zelnice
 
              
          Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme. V průběhu pečení podléváme bílým vínem. Ke konci pečení přidáme kečup a... více o Labužníkova kuřecí stehna
 
              
          Škvarky, zeleninu, česnek a cibuli rozemeleme a přidáme ostatní suroviny.... více o Škvarková pomazánka s Moravankou
 
              
          Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. Vsypeme nakrájená rajčata a... více o Silná rajská omáčka
 
              
          Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle... více o Dušená hovězí kližka
 
              
          Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce... více o Tousty s kruhy
 
              
          Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu. Kotlety do ní naložíme a... více o Božské vepřové kotletky
 
              
          Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme. Dáme do misky,... více o Nakládané sýrové kostky
 
              
          Na 2 lžících sádla zlehka osmahněte najemno nakrájenou velkou cibuli. Vložte 400 g prorostlého vepřového masa nakrájeného na kostky, osolte... více o Výborný segedinský guláš
 
              
          Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet. Jakmile máme opečené brambory i papriky,... více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami
 
              
          Nastrouhaný sýr zpracujeme s moukou, Herou, kypřicím práškem a vejcem. Těsto rozválíme na plát a přendáme na plech. Žervé smícháme s vejcem,... více o Křehké sýrové řezy
 
              
          Příprava drštěk: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme... více o Dršťková staročeská polévka
 
              
          Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso.... více o Veselé býčí koule
 
              
          Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky,... více o Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
 
              
          Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěním enajemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme. Poté... více o Segedýnská dobrota
 
              
          Prsíčka osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Poté vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní osmahnutá prsa. Z vajec oddělíme bílky a... více o Kuřecí oči
 
              
          Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně... více o Sloní žrádlo na zahradní gril
 
              
          Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou papriku,... více o Tousty à la Fomin
 
              
          Špekáčky a cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a promícháme v míse. Suroviny na nálev smícháme v kastrolu, přivedeme k varu, vymícháme... více o Jeňovi utopenci
 
              
          Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme. Zalijeme vývarem a 10 minut... více o Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    