Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
              
          Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
              
          Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme... více o Domácí listové těsto
              
          Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého míchání... více o Srbský guláš
              
          Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do... více o Domácí utopenci
              
          Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu a nakonec... více o Sloní mlsanec
              
          Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na zálivku smícháme olej,... více o Rajčatový salát s tuňákem
              
          V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky nakrájenou cibuli, na plátky... více o Poctivý boršč
              
          Ledový salát natrháme nebo nařežeme na větší kousky a propláchneme. Rajčata umyjeme, nakrájíme na půlměsíčky a promícháme. Zálivku... více o Ledový salát s rajčaty
              
          Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme dozlatova. Odebereme přebytečný olej. Osmahneme na cibuli mleté osolené maso spolu s kapií... více o Omáčka ke špagetám
              
          Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme houby včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až... více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
              
          Brambory uvařené ve slupce ještě teplé nakrájíme na plátky, dáme do misky. Nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme ji na oleji,... více o Bavorský salát
              
          Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem. Toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme přebytečnou vodu a... více o Ořechová pomazánka na topinky
              
          Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě „klihovatí“ – nožičky, hlavy, kůže, kolínka apod. Množství surovin záleží na... více o Sulc – recept po babičce
              
          Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky. Zalijeme vodou, přidáme... více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
              
          Na rozpuštěném másle s olejem si orestujeme nastrouhanou zeleninu s kořením dorůžova. Ke konci smažení přidáme pokrájenou hlívu, kterou také... více o Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
              
          Špekáčky oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli nakrájíme také na půlkolečka. Ostatní suroviny promícháme a svaříme do omáčky. Do mísy... více o Špekouni v plamenech
              
          Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit.... více o Utopenci Gejza
              
          Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu promícháme, posypeme chlebovou... více o Domácí chleba
              
          Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme najemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka posolíme a pocukrujeme,... více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
              
          Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-) Vepřovou panenku... více o "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
              
          Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek a smícháme s bílým jogurtem a... více o Salát z červené řepy
              
          Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během... více o Pikantní žebírka
              
          Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme do marinády, kterou... více o Hovězí na celeru
              
          Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do... více o Čatní z rajčat
              
          Čistá jablka a cibuli umeleme na masovém strojku. Přidáme asi 3 lžíce vody a mírným varem rozvaříme na kaši. Přidáme cukr, ocet, koření a... více o Jablečné čatní s cibulí
              
          Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme cibulí. Zalijeme... více o Vynikající utopenci podle mé babičky
              
          Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme po všech stranách.... více o Svíčková na smetaně pro dva
              
          Lák povaříme, až vznikne hladká hmota. Uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a zalijeme lákem. Pak znovu... více o Rychloutopenci
              
          Ve větším kastrolu si na sádle osmahneme cibuli dorůžova. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, obalíme v paprice, hořčici a vložíme k... více o Vepřová plec s hořčičnou omáčkou
              
          Kachní stehna zbavíme zbylého peří, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme do hlubokého pekáče, přidáme sádlo a zalijeme vlažnou vodou tak,... více o Konfitovaná kachna s dvoubarevným zelím a knedlíkem
              
          Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na zeleninu, potom sterilujeme.... více o Znojemský nálev na okurky
              
          Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasekáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a... více o Mrkev z Quercy
              
          Na kance: Očištěnou zeleninu okrájíme na kostky. Vložíme ji na dno pekáče, přidáme koření a promícháme. Maso nakrájíme na větší kostky,... více o Pečený kanec se zelím
              
          Osmažíme na sádle nebo oleji cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme rajským protlakem, trochu podusíme, vlijeme horkou vodu... více o Rajská omáčka
              
          Omyté rohy zbavíme stopek, naskládáme do sklenic, přidáme do každé sklenice uvedené suroviny a doplníme vodou. Zavíčkujeme a dáme sterilovat... více o Nakládané kozí rohy
              
          Oloupeme mrkev a pokrájíme ji na kolečka. V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod... více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
              
          Nakrájíme cibuli a vložíme ji do malého množství vody, přidáme kmín, vše vaříme. Jakmile je cibule měkká, vývar rozmixujeme. Svaříme mléko,... více o Anička hladká
              
          Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí čočky přidáme na... více o Čočková polévka podle Romany
              
          Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané... více o Dýňový guláš
              
          Do litru vody dáme vařit pokrájené fazolové lusky spolu s kostkami brambor a masovým bujónem. Uvařenou polévku zahustíme moukou (předem... více o Fazolková polévka
              
          Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cibuli po zaznění signálu. Pekárnu nastavíme na program 1 základní, stupeň vypečení... více o Chléb z domácí pekárny
              
          Řepu umyjte a uvařte doměkka (nechte kořínky, aby nevytekla šťáva). Nechte ji vychladnout, oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Cibuli a... více o Červená řepa s paprikou
              
          Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej. Svaříme nálev, vše v poměru podle vlastní chuti. Necháme... více o Rakouský bramborový salát
              
          Do vroucí osolené vody s kořením – celý pepř, nové koření, bobkový list – vložíme veškeré maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme... více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
              
          V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého... více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka
              
          Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom... více o Domácí chléb III.
              
          Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme... více o Indická kuřecí stehna
              
          Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev,... více o Králík načerno
              
          Omytý a oloupaný celer nakrájíme na plátky silné asi 4 mm, které povaříme ve 2 litrech osolené vody zhruba 5 minut. Hotové prolijeme... více o Smažený celer se sýrem
              
          Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na malá tenká kolečka. Paprikové lusky omyjeme a zbavené semínek je... více o Mozzarellová rulička ve slanině
Žádné recepty nebyly nalezeny