Vitello tonnato
Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka,... více o Vitello tonnato
 
              
          Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka,... více o Vitello tonnato
 
              
          Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé osolíme, opepříme. Plátky poklademe párkem,... více o Španělský ptáček
 
              
          Vše promícháme, přidáme 1 l vody se dvěma masoxy a opět promícháme. Dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a pečeme při 230 °C asi 1 a 1/2... více o Prezidentský guláš
 
              
          Papriky zbavíme vnitřků, okurku oloupeme a všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky. Vařená a oloupaná vejce můžeme přelisovat přes... více o Letní salát s vejci
 
              
          Makrelu zbavíme kostí, vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky. Žloutky společně s makrelou rozmačkáme. Cibuli (stačí střední),... více o Skvělá rybí pomazánka
 
              
          V hrnku rozmícháme mléko s vejci a lžičkou soli. Pak přisypeme mouku a najemno nastrouhaný sýr. Vše smícháme. Těsto naléváme naběračkou na... více o Houbové měšce
 
              
          Dresink: V misce rozmícháme žloutek, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej, až obsah zhoustne. Poté... více o Caesar salát
 
              
          Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Rybí filety a vyloupané krevety očistíme a osušíme. Rybu nakrájíme na... více o Paella de marisco
 
              
          Na másle si zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu, klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme vývarem (cca 1 litr),... více o Babiččina zelnačka
 
              
          Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme asi 15 minut v pánvi při střední teplotě... více o Africká lilková pomazánka
 
              
          Houby pokrájíme na drobné kousky, podusíme na másle a necháme vychladnout. Cibuli, okurku a případně vejce také rozkrájíme. Přidáme hořčici,... více o Pomazánka z hub
 
              
          Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou,... více o Tulácký guláš
 
              
          Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso,... více o Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší
 
              
          Na sádle orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme mletou papriku, bobkový list, hladkou mouku a zalijeme vývarem. Přidáme... více o Zelňačka s klobásou
 
              
          Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak je obalíme v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných... více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
 
              
          Uvařené brambory, točený salám, vajíčka a okurky nakrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady.... více o Bramborový salát
 
              
          Nadrobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a... více o Zelňačka podle mé chuti
 
              
          Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
 
              
          V kastrůlku nahřejte 2 lžíce oleje, přidejte jemně pokrájenou mrkev a orestujte ji dozlatova. Vsypte jemně nasekanou cibuli a míchejte,... více o Uzená krkovička se švestkovou omáčkou
 
              
          Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem a posypeme pokrájenou cibulí (pórkem).... více o Hermelín s volským okem
 
              
          Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a také opečeme.... více o Čočka nakyselo – salát
 
              
          Kuře naporcujeme, dáme do olejem vytřené remosky, zasypeme krájenou cibulí, krájenými špekáčky a nakrájenou slaninou. Okořeníme a pečeme.... více o Nastavené kuře
 
              
          Kopřivy: Použijeme pouze listy. Opláchneme je, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.... více o Kopřivové bramboráčky
 
              
          Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme,... více o Krémová slepičí polévka
 
              
          Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr zaprášíme moukou, paprikou... více o Frankfurtská polévka – smetanová
 
              
          Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé kousky pokrájenými,... více o Krkovička pečená s játry a cibulí
 
              
          Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně... více o Sejkory
 
              
          Uvaříme brambory a nakrájíme je na kostičky. Osmahneme cibulku, vložíme brambory a necháme opéct. Nakrájíme salám nebo jinou uzeninu,... více o Jídlo z jednoho hrnce aneb Co dům dal
 
              
          Kuřecí křidélka omyjeme a vložíme do pekáčku. Připravíme si marinádu. Olej, grilovací koření, sůl, vegetu, papriku a med smícháme dohromady... více o Luxusní kuřecí křidélka na grilu
 
              
          Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř, kmín... více o Pařeznická bramboračka
 
              
          Srdíčka nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a srdíčka rychle opražíme. Přidáme mletou papriku, hořčici,... více o Krůtí srdíčka s noky
 
              
          Rybí filé namočíme do osoleného mléka, nakrájíme na plátky a osolíme. Na tenčí plátky nakrájíme i anglickou slaninu. Do misky z varného skla... více o Labužnické rybí filé
 
              
          Vejce uvaříme natvrdo, žloutek propasírujeme, vnitřek rohlíku namočíme do mléka a také propasírujeme. Přidáme olej, promícháme a dochutíme... více o Omáčka na francouzské brambory
 
              
          Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vodou a... více o Mexická polévka z naší hospody
 
              
          Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné hmoty. Když začne... více o Omeleta s uzenou makrelou
 
              
          Oloupaný česnek (1–2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Na pánev... více o Hustá rajčatová polévka
 
              
          Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby... více o Houbová omáčka
 
              
          Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého... více o Italská omáčka
 
              
          Sójové kostky uvaříme předem dle návodu. Pokud je čas, můžeme je na 1 den naložit do marinády připravené z olivového oleje a koření, které... více o Thajský sójový guláš
 
              
          Těstoviny uvaříme doměkka, scedíme a opláchneme ve studené vodě. Ostatní ingredience nakrájíme na menší kousky (cherry rajčátka na půlky).... více o Těstovinový salát se zeleninou a sýrem
 
              
          Těsto rozválíme, vykrojíme z něj tvary a dáme je na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí, pepřem, kmínem, paprikou a strouhaným... více o Pikantní srdíčka
 
              
          Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterskou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší karbanátky a dobře je... více o Americký hamburger z vyzrálého hovězího
 
              
          Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce... více o Vepřové ragú z mletého masa
 
              
          Všechny suroviny nakrájíme na podobně velké kousky a vložíme do mísy. Jednu lžíci hořčice smícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme,... více o Jarní salát
 
              
          Čočku propereme v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou vodou asi 1 cm nad ní. Necháme pomalinku probublávat doměkka. Na sádlo dáme... více o Čočka
 
              
          Uvaříme rýži. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Přidáme na malinké kostičky nakrájenou zeleninu a asi 10... více o Španělské rizoto
 
              
          Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká), petržel, sůl, pepř.... více o Krkovice v pivu podle Terči
 
              
          Celé papriky dáme do trouby (180 °C) a necháme péct, dokud jejich povrch z poloviny nezhnědne. Necháme je vystydnout a za studena stáhneme... více o Salát z pečených paprik
 
              
          Cibuli očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme. Bylinky omyjeme a jemně nasekáme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky. Na... více o Lasagne se šunkou a mozzarellou
 
              
          Maso obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku... více o Cikánský řízek
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    