Žloutky, cukr, máslo, vanilkový cukr a 2 lžíce povidel ušleháme v hustý krém, do kterého postupně vmícháme tuhý sníh z bílků a mouku s...
více o Povidlová bábovka
Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou...
více o Buchty hloupého Honzy
1. Mák povaříme v mléce do zhoustnutí, osladíme, přidáme špetku skořice a citronové kůry, povidla, promícháme a necháme vychladnout.
2. Pro...
více o Hanácké koláče
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
Vyválíme...
více o Lokše s povidly
Z mouky a vody uděláme těsto, které se bude podobat konzistenci žvýkačce. Z těsta vyválíme tenčí placku.
Dáme vařit větší hrnec s vodou....
více o Povidlové pirohy
Všechny ingredience na těsto vypracujeme na válu. Necháme asi na 30 minut odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na kterém si nožem...
více o Slezský točený perník
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby na pomoučený stůl a...
více o Buchty – těsto z domácí pekárny
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které...
více o Rýžové lívanečky
V první míse smícháme všechny sypké suroviny.
Do druhé mísy dáme tekuté suroviny, ty rozšleháme a následně vmícháme do první mísy. Vše...
více o Luxusní perník
Tvaroh rozmícháme s máslem, oběma cukry a trochou mléka. Na krajíc toustového chleba dáme tvaroh a na něj povidla. Přiklopíme druhým...
více o Sladké toustíčky – jedna báseň
Vypracujeme hladké těsto a necháme jej hodinu odpočinout.
Rozválíme a krájíme na čtverce.
Plníme zavařeninou nebo povidly, spojujeme...
více o Tvarohové „babčičky“
Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout, až zdvojnásobí objem....
více o Pěry
Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou mouku, cukr, vejce,...
více o České buchty s povidly a tvarohem
Do kastrolku dáme máslo a cukr. Rozpustíme a stáhneme z ohně. Přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem....
více o Cocacolák
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev,...
více o Králík načerno
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno a přidáme s vejcem a tukem k moučné směsi....
více o Linecké bábovičky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve fólii ho necháme v...
více o Skořicové sušenky s povidly
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.
V druhé míse si zpracujeme tvarohovou náplň. Opět vše smícháme dohromady – tvarohy, cukr, pudink...
více o Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi...
více o Povidlové buchty
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů...
více o Jelení steaky s povidlovou omáčkou
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchejte a nalijte do vymazaného hlubšího plechu. Pečte při 180 °C, dokud se...
více o Povidlový perník
Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a...
více o Slovenské buchtičky
Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a...
více o Vláčné koláče
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku,...
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. Vyválíme placku, kterou nakrájíme na 8 dílů jako pizzu. Na širší okraj dáme...
více o Povidlové rohlíčky
Všechny suroviny smícháme, pokud je hmota hustá, přidáme smetanu nebo trochu mléka.
Můžeme přidat rozinky, ořechy, kandované ovoce.
Směs...
více o Povidlový perník bez vajec
Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které rozválíme na plech...
více o Řezy s povidly a ořechy
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto.
Vyválejte na velký, tenký plát, nakrájejte na čtverečky, do...
více o Velmi levné taštičky
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Ještě teplé je prolisujeme (nebo nastrouháme najemno) do mísy. Přidáme máslo, mouku,...
více o Bramborové koblihy
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na...
více o Bramborové lokše s povidlím
Suroviny na těsto vymícháme do hladkého těsta, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto nasypeme švestky, pak ořechy a drobenku...
více o Makovec se švestkami
Zaděláme klasické těsto, necháme na teple vykynout. Tvoříme menší koláčky, naplníme je povidly nebo tvarohem. Na plech dáme pečicí papír,...
více o Kynuté bedňáčky
Na másle uděláme světlou jíšku, přidáme trochu vody a asi půl kelímku povidel, podle počtu strávníků.
Rozvaříme, osolíme asi půl lžičkou...
více o Lechotická švestková omáčka
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s 80 g cukru. Nudle...
více o Nákyp s povidly a ořechy
Všechny přísady 1 smícháme a pak přidáme přísady 2. Znovu pořádně promícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem...
více o Povidlok
Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
Kynuté...
více o Skládané koláče
Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka.
Těsto se pořádně vypracuje a ihned...
více o Koláčky