Dobré filé se zeleninou
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata... více o Dobré filé se zeleninou
 
              
          Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata... více o Dobré filé se zeleninou
 
              
          Dáme vařit penne. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá, přidáme šunku.... více o Penne se smetanovou omáčkou
 
              
          Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a... více o Bramborový salát s vejci a ředkvičkami
 
              
          Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit... více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
 
              
          V menší misce promíchejte sušená rajčata najemno, česnek, balzamikový ocet a olej. Mírně osolte. Salát dejte do mísy, na něj rozdělte... více o Dubáček s vajíčkem
 
              
          Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou... více o Mikulovské žebírko
 
              
          V oleji rozpusťte máslo, přidejte drobně nasekanou cibuli a trochu orestujte. Přidejte na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájenou... více o Bártovo ragú
 
              
          Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky... více o Pečené kuře
 
              
          Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet. Na rozpálenou pánev vložíme... více o Kuřecí maso s pórkem na kari
 
              
          Těsto: šleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme olej. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva současně s mlékem. Promícháme. Do velké... více o Francouzský hruškový koláč
 
              
          Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme. Přidáme změklý tuk, citronovou štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do... více o Citronová srdíčka
 
              
          Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou. Nakrájíme cibulku a necháme ji v hrnci zpěnit. Mezitím si... více o Kari omáčka se zeleninou a surimi
 
              
          Nakrájíme luncheonmeat na silnější kolečka, skleničkou vykrojíme prostředek. Dáme na pánev a opečeme do zlatova. Otočíme a dovnitř vklepneme... více o Rychlý a levný oběd
 
              
          Na lžíci oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a česnek, posypeme mletou paprikou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dáme vařit. Přidáme asi... více o Zelnice
 
              
          Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Dusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme... více o Džuveč
 
              
          Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit.... více o Utopenci Gejza
 
              
          Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu promícháme, posypeme chlebovou... více o Domácí chleba
 
              
          Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké nudličky. Přidáme na... více o Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
 
              
          Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme najemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka posolíme a pocukrujeme,... více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
 
              
          Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu,... více o Těstoviny se špenátem a žampiony
 
              
          Suroviny smícháme a zaděláme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 12 hodin vykynout. Pečicí mísu s poklopem necháme při 220 stuních 10 minut... více o Domácí chléb z bílé mouky
 
              
          Těsto umícháme a vytvarujeme na vále, pak ho plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě 5–8 minut.... více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
 
              
          Všechny ingredience smícháme dohromady. Vytvarujeme ze směsi placičky a poté dáme na gril (na gril položte mramorovou desku, aby se maso... více o Maso na hamburgery
 
              
          Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu) a ochutíme kečupem,... více o Bretaňský fazolový salát
 
              
          1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké... více o Tzaziky
 
              
          Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do... více o Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou
 
              
          Vše smícháme v míse, vylijeme na plech, poklademe ovocem a navrch dáme drobenku.... více o Rychlý litý koláč
 
              
          V míse zaděláme těsto (je to lepší než na vále, nikam mouka nepadá, zpracovává se rukama). Do mouky uděláme důlek, okolí lehce osolíme, do... více o Zadělávané nekynuté koláče svatební nebo pouťové
 
              
          Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat... více o Boloňské špagety podle Evy
 
              
          Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-) Vepřovou panenku... více o "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
 
              
          Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého masa a podlijeme vodou... více o Sekaná pečeně s paprikou
 
              
          Pohanku nasypeme do vroucí vody, uvaříme a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme pokrájenou... více o Pohankové karbanátky
 
              
          V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se... více o Lahodné těstoviny s tuňákem
 
              
          Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek a smícháme s bílým jogurtem a... více o Salát z červené řepy
 
              
          Okapané kousky kuřecího masa (křidýlka / stehýnka / řízečky aj.) obalíme v kořenící směsi a osmažíme v oleji.... více o Kuře alá KFC
 
              
          V hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar, přidejte očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový oříšek. Snižte... více o Mrkvová polévka Crecy
 
              
          Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a... více o Křupavé těstoviny
 
              
          Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a poskládáme... více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
 
              
          Ze surovin zpracujeme těsto, necháme ho kynout. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu... více o Dobré pečené koblihy
 
              
          Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce osolíme, opepříme a... více o Jarní ředkvičková pochoutka
 
              
          Do větší mísy dáme hrubou mouku, vajíčko, rozdrobené droží, na droždí trochu cukru, potom teplou vodu (ne vařící!), sůl a nakonec na kostky... více o Levný houskový knedlík
 
              
          Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program „příprava těsta“ a má to bez práce.... více o Koblížky s náplní
 
              
          Do vlažného mléka přidáme cukr a zamícháme, pak rozmačkáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky zamícháme sůl a přidáme kvásek.... více o Langoše
 
              
          Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy. Necháme restovat asi... více o Naše Rajská s vaječnými noky
 
              
          Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky... více o Kýta v sýrovém oblečku
 
              
          Na másle a oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat uzeninu dle vlastního výběru s česnekem, přidáme předvařené,... více o Houbová smaženice se sýrem
 
              
          Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček... více o Sýrovo-smetanové zapékané řízky
 
              
          Brambory nakrájené na kostky dáme vařit do vývaru. Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme. Polévku... více o Rajčatová polévka
 
              
          Příprava boloňské omáčky: Na oleji a cibulce orestujeme nastrouhanou mrkev a celer. Necháme opékat asi 10 minut dozlatova, pak přidáme... více o Lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem
 
              
          Nakrájíme cibuli,petrželku a uzené maso na kostičky Máslo rozehřát,přidat cibuli,lehce zarestovat hned potom přidat petrželku a uzené maso.... více o Krupicové noky se zelím a uzeným masem
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    