Oblíbené houstičky
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu. Na pekárně navolíme program TĚSTO. Pokud nebudeme používat pekárnu, tak... více o Oblíbené houstičky
 
              
          Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu. Na pekárně navolíme program TĚSTO. Pokud nebudeme používat pekárnu, tak... více o Oblíbené houstičky
 
              
          Maso vykostíme, uvaříme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rychle osmahneme. Přisypeme nakrájenou zeleninu – cibuli, pórek, česnek, cuketu,... více o Králík na čínský způsob
 
              
          Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Promícháme je a necháme v teple pod utěrkou kynout – nejlépe vyhřát troubu na 50 stupňů,... více o Hrníčkové lívance
 
              
          V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu... více o Indická kořeněná polévka s cibulí
 
              
          Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice daleko, hlavně ty,... více o Pravá italská pizza pro každého
 
              
          Nakrájíme cibuli a vložíme ji do malého množství vody, přidáme kmín, vše vaříme. Jakmile je cibule měkká, vývar rozmixujeme. Svaříme mléko,... více o Anička hladká
 
              
          Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou. Necháme ji zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka,... více o Prdelačka z jelítka – jíšková
 
              
          Uvaříme vejce natvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku. Smícháme máslo s tvarohem, solí a přidáme nasekané vejce a pažitku.... více o Pažitková jarní pomazánka
 
              
          Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí. Prudce po obou stranách osmažíme na... více o Smažené jednohubky
 
              
          Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho v chladu odležet. Na pekáč nakrájíme cibuli, přidáme asi 2–3 bobkové listy. Vložíme... více o Naložený králík pečený s česnekem
 
              
          Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriky chyťte do kleští a na grilu (nebo přímo nad plamenem) opečte, až... více o Chlebový salát Panzanella
 
              
          Maso rozkrojíme na velký plát, rozklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe kolečky salámu, potřeme vejci usmaženými na másle... více o Vepřová roláda
 
              
          Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej. Brokolici... více o Zapečené palačinky s brokolicí
 
              
          Suroviny vložíme do pekárny postupně. Nejprve tekuté ingredience a pak sypké. Zapneme pekárnu na základní program a zvolíme tmavou kůrku.... více o Pšenično-žitný chléb (kmínový)
 
              
          V hrnci rozehřejte máslo a olej a vložte do něj na kousky pokrájený pórek. Když se začne lesknout, přidejte hořčici a jen krátce prohřejte.... více o Jemný hořčicový krém
 
              
          Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky zbavíme jádřinců,... více o Barevný kuskusový salát
 
              
          Rozpis na 1 dortovou formu: V misce dobře prošlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světle nadýchané pěny. Šlehejte alespoň 5 minut.... více o Koláč s vločkami
 
              
          Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem... více o Vývar s masovými taštičkami
 
              
          Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít asi 10... více o Italská pohanka
 
              
          V misce rozšleháme vejce, mléko a sůl. Po troškách přidáváme mouku, až vznikne hladké tekuté těsto. Nakonec přimícháme minerálku (případně... více o Palačinky snů
 
              
          Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí čočky přidáme na... více o Čočková polévka podle Romany
 
              
          Vše smícháme a směsí naplníme žampiony. Dáme na 5 minut zapéct. Můžeme takto potřít i kousky chleba a dát je zapéct.... více o Pomazánka na žampiony
 
              
          Umeleme plec, bůček a cibuli. Přidáme namočenou umletou housku, majoránku, česnek, vejce, nastrouhané syrové brambory, sůl a pepř.... více o Karbanátky
 
              
          Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. Vsypeme nakrájená rajčata a... více o Silná rajská omáčka
 
              
          Těsto na tortilly: Dáme si mouku do mísy, vložíme vodu, sádlo a sůl. Zaděláme těsto a smažíme na teflonové pánvi nasucho. Maso nakrájíme na... více o Tortilly s kuřecím masem
 
              
          Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do vývaru společně s... více o Prácheňská polévka
 
              
          Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané... více o Dýňový guláš
 
              
          Zeleninu očistíme, omyjeme, lilek necháme vypotit (nakrájíme na kolečka, posolíme, a když pustí šťávu, otřeme ubrouskem), vše nakrájíme na... více o Pečená zelenina
 
              
          Třešně vypeckujeme. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku, špetku soli a nakonec vmícháme sníh z bílků. Řídké těsto necháme chvíli... více o Třešňová palačinka
 
              
          Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem,... více o Babiččiny lívance
 
              
          Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, lžíci cukru a pár minut podusíme. Přihodíme oloupané a na plátky nakrájené jablko, pár zrnek... více o Šukrut
 
              
          V pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak do pánve přidejte párky a opečte je. Přidejte fazole,... více o Párky s fazolemi
 
              
          Okapané zelí promíchejte s cibulí nasekanou najemno a rozprostřete na dno pekáče. Kuřecí stehna dobře omyjte, osušte a ze všech stran... více o Kuřecí stehna pečená na zelí
 
              
          Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cibuli po zaznění signálu. Pekárnu nastavíme na program 1 základní, stupeň vypečení... více o Chléb z domácí pekárny
 
              
          Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a... více o Coco pasta
 
              
          Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou.... více o Perníkové muffiny
 
              
          Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně... více o Rozpékané bylinkové brambory
 
              
          Na pánev nalijeme trochu oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou najemno. Vložíme pórek, mrkev a cca 2 minuty restujeme.... více o Pikantní kuřecí nudličky
 
              
          Rohlík pokrájíme nadrobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti,... více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
 
              
          Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu. Bílou čokoládu rozpusťte,... více o Karamelový koláč
 
              
          Základem toho receptu je sádlo, díky kterému je jídlo opravdu velmi chutné. Flíčky uvaříme, scedíme a horké je smícháme se lžící sádla, aby... více o Šunkofleky
 
              
          Špagetová omáčka: Mleté maso zprudka osmahneme na trošce oleje, zasypeme 1/2 kořenicí směsi na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce... více o Lasagne Kladno
 
              
          Suroviny na těsto jsou v množství na formu o průměru 24 cm. Ze všeho nejdřív rozdrtíme sušenky. Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou... více o Cheesecake s borůvkovou omáčkou
 
              
          Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle... více o Dušená hovězí kližka
 
              
          Řepu umyjte a uvařte doměkka (nechte kořínky, aby nevytekla šťáva). Nechte ji vychladnout, oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Cibuli a... více o Červená řepa s paprikou
 
              
          Zaděláme klasickým způsobem těsto (nebo dáme do pekárny na program těsto). Necháme hodinku vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na osm... více o Loupáky
 
              
          Pečicí plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a... více o Jednoduchý pečený losos
 
              
          Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme. opepříme a přidáme olej. Svaříme nálev, vše v poměru podle vlastní chuti. Necháme... více o Rakouský bramborový salát
 
              
          Nachystáme si hovězí maso – odblaníme, nakrájíme na nudličky. Naložíme do marinády z olivového oleje, soli, pepře, mleté papriky,... více o Hovězí čína s nudlemi
 
              
          Pokud máme čas, naložíme den před vařením kuřecí prsa do halali. Kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se... více o Blesková „svíčková“ z kuřecích prsou
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    