Kulajda
Brambory a houby dáme vařit do osolené a kmínované vody. Když jsou brambory měkké, zalijeme je smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme.... více o Kulajda
 
              
          Brambory a houby dáme vařit do osolené a kmínované vody. Když jsou brambory měkké, zalijeme je smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme.... více o Kulajda
 
              
          Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. V trošce vlažné vody odebrané z 6 dcl rozmícháme kvasnice. Do zbytku... více o Domácí chléb
 
              
          Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme žloutek, vodu, olej a promícháme. Až se všechno spojí, vysypeme na vál a rukama zpracujeme na... více o Těsto na slaný koláč
 
              
          Kuličky arónie otrháme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly právě ponořeny. Vaříme, přidáme omytý a pokrájený citron (bez pecek),... více o Likér z arónie
 
              
          V mléce rozkvedláme mouku, cukr, máslo a vše vaříme 3 minuty. Přidáme ořechová jádra nakrájená na nudličky a propláchnuté rozinky. Po... více o Marokánky Petra
 
              
          Těsto: Třeme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Pak přidáme vodu a mouky, nakonec sníh z bílků. Dáme na velký vymazaný a vysypaný plech... více o Jahodový dort
 
              
          Nejprve opláchneme čínské zelí a rajčata. Čínské zelí pokrájíme na menší proužky, rajčata na kostičky. Přidáme plechovku s kukuřicí. Vše... více o Salát s čínským zelím
 
              
          V kastrůlku svaříme ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžeme přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce... více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
 
              
          Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Smetanu ušleháme a obě hmoty spojíme. Vařený brambor po zchladnutí nastrouháme na... více o Maková dobrota s citronovou polevou
 
              
          Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, cibuli a zalijeme vodou. Lehce promícháme a do směsi... více o Dobrá svíčková
 
              
          Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na... více o Falešná marcipánová hmota
 
              
          Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme... více o Mražená káva
 
              
          Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou... více o Jablkový krémeš
 
              
          Zaděláme kynuté těsto. Rozdělíme na dva díly. Vyválíme do kruhu, nakrájíme na osminy, potřeme lehce olejem, grilovacím koření a zamotáme.... více o Anglické rohlíky
 
              
          Z kila hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 2 lžiček soli, 30 g kvasnic a vody vytvoříme těsto. Klasika kynuté těsto, jen poněkud tužší. S... více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
 
              
          Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje)... více o Sníh do kremrolí
 
              
          Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá). Opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme... více o Blesková třešňová bublanina
 
              
          Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5... více o Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
 
              
          1. Uzené maso dáme vařit do vody, asi po půl hodině přidáme nakrájené kysané zelí, houby, švestky, bobkový list a pepř. Vaříme 45 minut.... více o Kapustnice
 
              
          Do velké mísy zaděláme těsto na korpus. Smícháme všechny ingredience na korpus a budeme je šlehat do té doby, dokud nebude hmota naprosto... více o Domácí želatinový koláč
 
              
          Spodní vrstva: Smícháme všechny ingredience a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Lze rozválet malým válečkem nebo sklenicí obalenou v... více o Super letní tvarohový koláč s ovocem
 
              
          Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut v litru vody.... více o Med z květů černého bezu
 
              
          Ušleháme poctivě dohladka cukr, žloutky, olej, vodu – ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily... více o Bublanina – tutovka
 
              
          Smícháme krupici, cukr, jogurt, olej, kokos a prášek do pečiva. Necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím si připravíme cukrový sirup. Nožem... více o Basbousa
 
              
          Roláda: Ušleháme zvlášť bílky – doporučuji se špetkou soli (jsou tužší). V další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme cukr a šleháme do... více o Šarlota aneb roládkový dort
 
              
          Suroviny na tmavé těsto smícháme a vyválíme placku, kterou vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Na ni dáme náplň z tvarohu, mléka, vanilky... více o Tvarohové řezy trojbarevné
 
              
          Sypké přísady prosijeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota... více o Marcipán ze sušeného mléka
 
              
          Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na... více o Babiččiny papriky v rajské
 
              
          V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory nakrájíme na kostičky. Houby... více o Jihočeská kulajda
 
              
          Brambory uvaříme s vegetou. Vedle ve vodě svaříme nálev z divokého koření a přilijeme ho k bramborám. Přidáme šlehačku a zahustíme moukou... více o Kulajda Bílá Jindřiška
 
              
          Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel! Předvaříme si vodu v rychlovarné konvici a... více o Chlebová polévka dle Ládi Hrušky
 
              
          Žloutky, cukr, vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem,... více o Žravé řezy
 
              
          Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme... více o Přehnutý jablkový koláč
 
              
          Spojíme mouku s tukem, vejcem a vodou v tuhé těsto, které rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Z cukru utřeného s vejcem a mletými... více o Bačkorky
 
              
          Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi... více o Obrácený makový jablečník
 
              
          Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Zahustíme moukou, přidáme nakrájený... více o Bramborový guláš
 
              
          Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem, zasypeme bazalkou,... více o Pečená krkovice v česnekové krustě
 
              
          Mouku smícháme s vodou a droždím, přidáme sůl, trochu oleje a vytvoříme těsto. Z těsta uděláme cca 150 g bochánky a necháme je odpočinout.... více o Domácí pizza narychlo
 
              
          Utřeme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, kakao, vodu a mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme a lijeme na vymazaný a moukou... více o Litá buchta
 
              
          Z mouky, vajec, brambor a vody vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 3–5 mm a vykrajujeme kolečka 6–7 cm. Lžičkou... více o Povidlové taštičky
 
              
          Nakrájíme rajčata na velké kostky a přidáme do misky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky. Nalijeme ocet s vodou, osolíme a... více o Rajčatový salát
 
              
          Ušleháme piškotové těsto a upečeme 2 piškoty. Po vychladnutí potřeme spodní korpus meruňkovou marmeládou a přikryjeme druhým korpusem, který... více o Čajové řezy od Lídy
 
              
          Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu. Potom do kastróliku... více o Carpaccio z červenej repy
 
              
          Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme... více o Hrachová polévka
 
              
          Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca... více o Krémový jahodový dort
 
              
          Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu. Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej... více o DUO řezy
 
              
          Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na korpus.... více o Šťouchaná buchta
 
              
          Maso a cibuli nakrájíme, ostatní suroviny smícháme a řádně promícháme (masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do jednoho litru... více o Guláš bez míchání
 
              
          Čerstvou brokolici si očistíme a odkrájíme košťály. Na sporák dáme hrnec s vodou, přidáme sůl a 2 lžičky oleje. Dáme vařit brokolici cca na... více o Brokolicovo-nivová omáčka
 
              
          Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná. Pak skoro zmrzlé máslo nastrouháme do důlku v mouce, lehce osolíme, přidáme 3 PL... více o Listové těsto – rychlé
Žádné recepty nebyly nalezeny
 
                     
                     
                     
                    