Plech vymazeme tukem a vysypeme moukou.Do mísy prosijeme mouku s pdp.přidame změklé máslo a vypracujeme těsto
.Dve třetiny těsta namačkáme...
více o Hrabenciny rezy
Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme žloutek, vodu, olej a promícháme. Až se všechno spojí, vysypeme na vál a rukama zpracujeme na...
více o Těsto na slaný koláč
Heru, cukr a žloutky ušleháme dohladka a všleháme tvaroh. Poté postupně vmícháme sníh a polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Nalijeme do...
více o Tvarohová bábovka z Hery
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které vlijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme podle velikosti (dobrá kuchařka pozná,...
více o Margot
Ze surovin vytvoříme těsto, necháme odležet v lednici. Pokud nemáme v úmyslu rohlíčky hned dělat, můžeme dát těsto do mrazáku. Rohlíčky...
více o Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků
Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech. 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout.
Na těsto namažeme tvarohovou...
více o Hraběnčiny řezy s tvarohem
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte do sáčku nebo...
více o Makový koláč s tvarohem
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi...
více o Květáková polévka
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpracovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny,...
více o Houstičky z domácí pekárny
Tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými bramborami, vejci, krupičkou a solí a vypracujeme těsto. Vláčné těsto dáme na 1 hodinu do ledničky,...
více o Křehké ovocné knedlíky
Silnější plátky anglické slaniny nakrájíme na pruhy. Čtvrtinu orestujeme do křupava, opepříme a odložíme stranou. Zbytek pak taktéž...
více o Špagety Carbonara – snadno
Smícháme připravené suroviny do velké mísy, promícháme do správné konzistence a dáme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme přibližně...
více o Ořechová bábovka IV.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citronovou kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a rozválíme na 2...
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme špetku soli a Lučinu. Vše dobře promícháme. Piškoty krátce namočíme do směsi z Baileys, mléka a...
více o Tiramisu
Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek, kakao a tuhý sníh. Pečeme na 180 °C. Vychladlý piškot namažeme tence...
více o Hrk hrk buchta
Moučkový cukr promícháme se změklým máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, které...
více o Tvarohovo-ořechovo-sněhové řezy
Ingredience na těsto vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto vyndáme z nádoby a...
více o Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Vše smícháme dohromady, nalijeme do lahve a užijeme si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za Pikao, nebo Tatra mléko ochutit kávou....
více o Vaječný likér snadno a rychle
Žloutky, cukr, vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem,...
více o Žravé řezy
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme...
více o Přehnutý jablkový koláč
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek.
Ve zbytku mléka...
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Vše smícháme, propracujeme a dáme do lednice přes noc odpočinout.
Těsto rozválíme a vykrajujeme formičkami.
Po upečení (pečeme na pečicím...
více o Linecké těsto (Petra Neumi)
Salát buď nakrájejte nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. Suroviny na zálivku, ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a...
více o Salát Caesar
Vše zpracujeme a dáme ztuhnout do mrazáku, předtím rozpůlíme.
Půlku zmraženého těsta nastrouháme na nevymaštěnou, suchou pánev. Polejeme...
více o Smažená tvarohová buchta
Ušleháme piškotové těsto a upečeme 2 piškoty. Po vychladnutí potřeme spodní korpus meruňkovou marmeládou a přikryjeme druhým korpusem, který...
více o Čajové řezy od Lídy
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme...
více o Tatarák ala DoPe
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout a potom na pomoučeném vále...
více o Linecke cukrovi
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a...
více o Gerbeaud
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně vmícháme sníh.
Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a...
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté ingredience a sníh z bílků. Pečeme při 150 °C. Svaříme 1 litr mléka a 3 vanilkové pudinky a necháme...
více o Sváteční řezy z Paříže
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Umletý mák smícháme s cukrem, aby byl sladký.
Vykynuté těsto rozdělíme na větší čtverce, poklademe je...
více o Šátečky s mákem a švestkami
Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech. Je lepší, když máte...
více o Ježatá kolečka
Vypracujeme těsto a necháme asi půl hodiny v chladu.
Pečeme ve vymazaných formičkách.
Uzavřenou plechovku salka vaříme 2 hodiny ve vodní...
více o Košíčky s karamelem
Z droždí, teplého mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Nalijeme ho do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše...
více o Domácí housky
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na...
více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý...
více o Opilý Izidor
Kondenzované mléko doplníme převařenou, vlažnou vodou na objem 48 cl. V mixéru šleháme moučkový a vanilkový cukr, žloutky a čtvrtinu dávky...
více o Vaječný koňak
Vypracujeme těsto nudlové tuhosti, necháme 1/4 hodiny přikryté odpočinout, potom vyválíme "na stéblo" silné.
Rozválené těsto krájíme...
více o Boží milosti podle Anušky
Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou...
více o Buchty hloupého Honzy
Cukr a droždí rozpustíme v mléce.
Žloutky, heru a sůl rozmícháme, utřeme a pak přidáme mouku a kvásek.
Do vypracovaného těsta nastrouháme...
více o Rychlé koláče
Na vál prosyjeme mouku, přidáme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, které...
více o Skořicová srdíčka
Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní a vymícháme hladké...
více o Kynuté těsto
Z rozdrcených esíček, cukru, rumu, kakaa a černé kávy vypracujeme těsto, které rozválíme asi na 3–5 mm silnou placku, nejlépe na alobalu....
více o Esíčková roláda
Kvásek: Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme půl kostky droždí (mléko nesmí být horké, jinak kvasinky zabije)....
více o Mazaneček
Z uvedených ingrediencí vytvoříme těsto a rozválíme na 3 mm plát. Protilehlé konce povytáhneme, pořádně palcem a ukazováčkem zmáčkneme a...
více o Svatební koláče vázané