2.67
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme houby včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme… více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky.… více o Šumavská kulajda se zastřenými vejci
Brambory a houby dáme vařit do osolené a kmínované vody. Když jsou brambory měkké, zalijeme je smetanou s rozkvedlanou… více o Kulajda
Cmunda, zemlbába, kuba, oukrop, kulajda… Pod těmito názvy si většina z nás ještě dokáže… Celý článek
Obložené chlebíčky jsou českým evergreenem, který dříve nesměl chybět na žádné oslavě a svou… Celý článek
Mnoho z nás o snídani do postele sní, ale už jen málokdo si ji tam skutečně sní. Ve všední dny… Celý článek
Bílá omáčka z másla a šlehaného žloutku je základem francouzské kuchyně. Nejčastěji se podává… Celý článek
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do… více o Hildin vynikající makovec
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a… více o Kuřecí řízek s hořčicí
Sušenky v robotu rozmixujte. Pokud nemáte robot, dejte je do mikrotenového sáčku a rozdrťte paličkou na maso nebo… více o Cheesecake
1.Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem,žloutky,rum,jedlou sodu,směs koření na perník a citrónovou… více o Dvoudenní perníčky
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého… více o Koprová kulajda
Máslo nakrájíme na vločky, spojíme je nejdříve hnětačem s cukrem, moukou a vejcem a pak studenýma rukama rychle… více o Tvarohový cheesecake
Všetko zmiešať, vyvaľkať na 3mm plát a vykrojiť formičky. Piecť 10 - 15 min. pri 160 st. více o Linecké těsto
Sesbírat 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchnout vlažnou vodou a namočit do 1l vody. Přidat 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, skořici, kari a sůl.… více o Alláhova směs
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit… více o Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Očistit zeleninu a vložit do pomalého hrnce. Pote osolit asi 1 1/2 lžíci soli, 1 lžíce vegety a poprášit polévkovým… více o Vývar na polévku v pomalém hrnci
Smíšíme mouku, kypřící prášek, žloutek, nakrájené máslo, práškový a vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto.… více o Makovo-tvarohový koláč