3.8
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého másla, kam jsme dali dvě lžičky tymiánu a dvě lžičky… více o Kuřecí steak na bylinkovém másle
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v těstíčku… více o Čevabčiči v těstíčku
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne… více o Řízky v těstíčku Stella
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Venkovní teploty bohužel klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si rychlou… Celý článek
Jak vypadá perfektní zelí, které krásně doladí chuť pečené husy? Máme pro vás tipy, jak zelí… Celý článek
Rizky naklepeme, osolime, opeprime. Na platky polozime platky sunky a na nej olomoucke tvaruzky. Rizky v polovine… více o Olomoucky rizek
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je… více o Podmáslový chléb s mandlemi
Těsto: ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s… více o Pravý medový dort
Papriky zbavíme jadýrek a rozpůlíme. Půlku naplníme směsí, kterou získame smícháním nastrouhaného eidamu, petrželky a… více o Anabe plněné papriky
Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk,… více o Sarma z Banátu
Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme… více o Bleskový švestkový koláč
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney… více o Indické chutney
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo… více o Těstovinový salát s tuňákem
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne. … více o Pařížské kostky od Lucinky
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky * brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť) * na 1 lžíci… více o Bramborový rychloguláš
Tvrdý sýr nastrouháme, zamícháme do něj cottage, bílý jogurt, pokrájenou jarní cibulku, dochutíme solí a pepřem. … více o Pomazánka ze sýru Cottage
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. V míse promícháme mouku sůl, přášek do pečiva. Přidáme máslo a zpracujeme směs… více o Slané sušenky se sýrem cottage