2.1
Uděláme kvásek, pak vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1/2 hodiny. Pak uděláme asi 20 buchet.… více o Buchty od Aničky
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme… více o Bratislavské plecko pro Aničku
Asi 8 vařených brambor oloupeme, 4 syrové brambory oškrábeme a všechno jemně nastrouháme. Přidáme drobně nasekaný… více o Bramborové placky Aničky Šauerové
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Zelné saláty patří k nejoblíbenějším přílohám. Jsou osvěžující, křupavé a díky své… Celý článek
Všechny suché přísady smíchat, kvasnice rozpustit ve vodě (suché kvasnice netřeba rozpouštět) a nalít do smíchané směsi… více o Bageta nebo housky
Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme… více o Falešný pařížský dort
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso… více o Kuřecí špízy na gril
Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se… více o Vodnické koláčky
Nastrouhanou mrkev rozmícháme se strouhaným celerem, česnekem, cibulí, ořechy, sýrem a zakápneme olejem. Spojíme ostrým… více o Ořechový tatarák
Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou… více o Buřty na černém pivu
Tortilly potřeme z jedné strany kečupem. Sterilovanou kukuřici slijeme a smícháme s klíčky mungo. Papriky zbavíme… více o Míchaná zelenina v tortillách
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik… více o Paprikové brambory s okurkami
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO (pekárna ETA, Vega, Clatronic). Po ukončení… více o Buchty – těsto z domácí pekárny
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a… více o Rozpékané bylinkové brambory
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kolečka nakrájené párky, osmahneme, přidáme nadrobno nakrájené brambory… více o Polévka podle maminky
Jablko si nakrájíme nebo rozmixujeme na co nejmenší kousky. Do džbánu si dáme Jupí, cukr, vodu, 2 lžíce citronky a… více o Jablečná šťáva podle Jačny