
3.5
Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek (jsou… více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Do nádoby od pekárny dáme vodu a jogurt (může být místo něj i kefír), rozdrobíme kostku droždí, nasypeme cukr a hladkou… více o Chléb
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, troubu rozpálíme na 220 stupňů, z těsta vytvarujeme chléb, dáme na plech… více o Celozrnný chléb
Grilovací sezóna je konečně tady. Abyste si ji užili naplno, hodí se mít pár praktických… Celý článek
Pokud už vám docházejí nápady, jak zužitkovat cukety, máme pro vás tip. Udělejte z nich… Celý článek
Výborná zeleninová směs v podobě leča je vyhledávanou chalupářskou delikatesou. Dopřát si ji… Celý článek
Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový… více o Rajská omáčka
Uvařené brambory nastrouháme. Smícháme s ostatními přísadami. Mažeme na chleba. více o Falešný biftek
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto. 1/3 schováme na mřížky a… více o Mřížkový rebarborový koláč
Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojíme a naklepeme tak, abychom dostali co největší plátky. Alobal potřeme olejem a… více o Roláda z kuřecích prsíček
Tvaroh rozmícháme s máslem, s oběma cukry a trochou mléka. Na krajíc toustového chleba dáme tvaroh a na něj povidla.… více o Sladké toustíčky – jedna báseň
Oloupané brambory nakrájíme, stejně tak pórek na 2-3 cm silná kolečka. Zapékací misku (remosku) poctivě vymažeme… více o Švédské brambory s pórkem
Nejprve blanšírujeme fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou… více o Lososí filet s olivami a rajčátky
V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme… více o Vynikající vídeňská čokoláda
Maso naklepeme, okořeníme, postupně naklademe zbytek surovin. Položíme na vymazaný pečící papír, který zabalíme do… více o Starostův měšec
Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej,… více o Opilé Míša řezy
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací… více o Zapečené flíčky se šunkou
Na trošc oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, předem namočenou čočku, gulášovou příchuť (podle… více o Čočková polévka s párkem