Houbové těstoviny
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje podle návodu. Mezitím si oloupeme a na plátky nebo půlplátky nakrájíme… více o Houbové těstoviny
2.76
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje podle návodu. Mezitím si oloupeme a na plátky nebo půlplátky nakrájíme… více o Houbové těstoviny
Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve,… více o Dýňové těstoviny
Do uvařených těstovin vmícháme osmaženou cibulku, nastrouhanou nivu, drobně nakrájenou šunku a vlijeme smetanu. Můžeme… více o Těstoviny „Martin“
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli… více o Plněné krůtí stehno
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Recept vznikl náhodou - naložila jsem si kuřecí ňadra do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z… více o Medová ňadra na houbách
Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly. **Uděláme marinádu:** bylinky nasekáme na jemno (já… více o Kuřecí řízky na bylinkách
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho… více o Piškotová roláda s nutellou
Do hrnce vložíme jako základ ingredience kromě vegety a nudlí - ty přidáme až se základ chvíli povaří. Můžeme přidat… více o Rychlá kuřecí polévka
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme… více o Frankfurtská polévka
Všechny ingredience dát do mísy, míchat v půlhodinových intervalech a přikrývat (například talířem). Po 3-4 hodinách… více o Rychlé okurky
Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme, očištěné žampióny nakrájíme na plátky. Obojí přidáme do… více o Prácheňská polévka
1. Z mouky, kakaa, cukru, mletých ořechů, změklé hery a žloutku vypracujeme těsto. Z něj pak vykrajujeme kolečka,… více o Černoušci
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme… více o Brokolice s vejci
Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme moučkový cukr, přilijeme decilitr… více o Kynuté máslové koláčky