Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a obalíme v solamylu. Na pánvi na oleji orestujeme dozlatova, při restování osolíme, přidáme kari a steakové koření. Přemístíme do druhého kastrolu. Do výpeku vlijeme hrneček vody, přidáme po pár lžičkách pomerančové a citronové šťávy, pár lžiček sojové omáčky, několik rozmačkaných stroužků česneku, špetku zázvoru (lze i sušený), špetku cukru a necháme povařit cca 2 minuty. Mícháme, aby se „opečánky“ od masa oddělily od pánve. V případě nutnosti zahustíme trochou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody. Přidáme zpátky maso, promícháme a podáváme posypané jarní cibulkou. Jako přílohu doporučuji rýži.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí