
2.67
Chléb rozdrobíme na malé kousky, namočíme je do vody a dobře vymačkáme. Několik kostek osmažíme a před podáváním jimi… více o Chlebová polévka
Jak na jednoduchou, rychlou a hlavně levnou polévku? Láďa Hruška to pro nás zas vymyslel! Předvaříme si vodu v… více o Chlebová polévka dle Ládi Hrušky
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu, klobásku a orestujeme. Až pěkně provoní, zalijeme… více o Babiččina zelnačka
Ocet je běžnou součástí každé domácnosti. Jenže octů existuje celá řada a na ten jablečný… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Kdybyste vešli do jakékoli školní třídy, nejspíš byste uviděli pár dětí, které v lavici… Celý článek
Ladronka poslední srpnovou neděli byla lahůdková. Patnáctý ročník gastronomického festivalu F… Celý článek
Oloupané banány, nakrájené na dlouhé proužky, vložíme do mělké zapékací misky a posypeme trochou cukru. Změklé máslo… více o Banánové překvapení
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky… více o Omáčka na špagety
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho… více o Voňavé anglické kapsy
Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné… více o Hrníčkový mazanec
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Cibule (čím více, tím lépe) a papriku nakrájíme najemno. Maso rozkrájíme na kostičky (měly by být menší, aby nepadaly… více o Pikantní směs na topinky
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby. Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou… více o Smažené houbové plátky
vše smícháme v misce a necháme aspon přes noc uležet(čím dýl tím líp)já přidávám víc ostré papriky a kari. Po odležení… více o Švejžužu
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v… více o Linecké košíčky
Plech vyložíme pečící papírem. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, aroma, vodu, mouku s kypřidlem a… více o Báječná (nejen) broskvová roláda
Papriku zbavíme stopek a jadřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata na tenká kolečka a oloupanou okurku nastrouháme. … více o Balkánská miska