2.36
Na korpus vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem. Zamícháme a těsto vlijeme do… více o Banánová bleskovka – dort
Žloutky, cukr a máslo dobře utřeme, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Půlku těsta vylijeme do… více o Bábovka
Všechno smícháme ve větším hrnku a dáme na maximální výkon do mikrovlnky na 3,5 minuty. Až začne stoupat, vypneme. Po… více o Bábovka
Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory v moučníku? Ano! Tato skromná surovina, kterou běžně používáme do slaných jídel,… Celý článek
Dýně je geniální podzimní zelenina a bylo by škoda nevychutnat si ji i ve sladké podobě.… Celý článek
V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Ušleháme žloutky s olejem a asi 100 ml vody. Smícháme s ostatními… více o Jemný beránek
Pečení: směs 2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní… více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
V míse smícháme všechy přísady. Mouku přidáváme nakonec dle konzistence těsta, nesmí se lepit. Těsto vykrajujeme lžící,… více o Tvarohové knedlíky s jahodami od mé tchyně
Zpracovat na vláčné těsto, rozdělit na polovinu a z každé půlky rozválet kruh o průměru asi 30 cm, rozdělit na osminy … více o Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín, na silném ohni uvaříme v otevřené nádobě… více o Mazurská zelňačka
Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáme vejce a žloutek. Do našlehané hmoty přidáme prosátou mouku. Pozor - stejná… více o Cikánské řezy třené
Nejprve si připravíme rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochu vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme do zbylé… více o Houbovka a rozpeky
Uvaříme brambory ve slupce do měkka. Poté je nastrouháme na struhadle na hrubo, přidáme vejce a hrubou mouku a sůl.… více o Ovocné taštičky
Cukr utřeme se žloutky a pomalu přidáváme horkou černou kávu. Vmícháme šlehačem do pěny a postupně vsypeme mouku… více o Sympatické řezy
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme… více o Zeleninová polévka na másle
1. Uvařte 4 větší brambory ve slupce, nechte vychladnout, nakrájejte na 3mm plátky. 2. Uvařená 2 vejce oloupejte a… více o Turecký bramborový salát
Nakrájené brambory si nejprve uvaříme do měkka v osolené vodě. Pak je rozmačkáme, přidáme mouku a uděláme těstíčko.… více o Vězeňské placky