3.18
Dohromady smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, tvaroh a žloutky. Bílky vyšleháme na sníh a přimícháme… více o Naše tvarohová bábovka bez tuku
Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost, přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a… více o Medové perníčky bez tuku
Asi 1 kg nastrouhaných jablek podusíme ve vlastní šťávě 5 až 7 minut. Podle kyselosti jablek přidáme za stálého míchání… více o Zákusek z jablek
Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Co uvařit, když nezbývá čas? Netrapte se další hodiny v kuchyni a připravte rychlé večeře,… Celý článek
V dnešní době může být někdy těžké najít kvalitní máslo, vyrobené z poctivých ingrediencí.… Celý článek
Prsíčka omyjeme, lehce naklepeme a osolíme. Doprostřed masa vložíme plátek sýra a několik koleček klobásy. Svineme a… více o Kuřecí prsíčka ála Lada
Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání… více o Maková buchta – skvělá a rychlá
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej,… více o Makový jablečník
Nadrobno nasekanou středně velkou cibuli se stroužkem česneku smícháme s tuňákem bez oleje(ten přidáme podle chuti až… více o Fazole s tuňákem
Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na flexi… více o Grilovaná zelenina na špízu
Dýni nakrájíme na oblélníkové plátky, osolíme a smažíme na másle s tymiánem (nejlépe čerstvým, posekaným bez tvrdých… více o Dýně na tymiánu
orestovat do červena cibuli (sádlo, olej), přidat lžíci papriky, maso oválet v mouce a přidat do kastrolu, orestovat,… více o Vepřové na paprice
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. Kabanos nakrájíme na… více o Náš buřtguláš
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno… více o Bramborové válečky
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, to samé uděláme i s vajíčkama a salámem(junior, ale může být i jiný) nakonec… více o Rajčatový salát IV.