
3
Uděláme kvásek – cukr, droždí, smetana. Zaděláme těsto, řádně propracujeme a necháme v teple kynout nejméně 5 hodin.… více o Vánočka podle babičky
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny suroviny na těsto (olej,… více o Bábovka od babičky
1. Do mísy dáme pomazánková másla, šlehačky a cukr. Zamícháme to do tuha mixérem. 2. Uvaříme si rozpustnou kávu (do… více o Tiramisu od babičky
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Ačkoli je salát z rozbitých okurek hluboce zakořeněn v asijské kuchyni, kde je po staletí… Celý článek
Pro někoho je možná kopřiva jen otravný plevel, pravdou ale je, že patří mezi nejcennější… Celý článek
Žlutooranžové plody, které září v našich zahradách, patří rakytníku řešetlákovému. Tato… Celý článek
Do pekáčku dáme olivový olej, na půlkolečka nakrájenou cibuli a naklepané kuřecí řízky, které jsme z jendé strany… více o Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli
Smícháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, přilijeme olej a citronovou šťávu. Vsypeme pudinkové prášky a prášek do… více o Pudinkový zákusek bez mouky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve… více o Skořicové sušenky s povidly
Z mouky, cukrů, mletých oříšků, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme (nejlépe přes noc )uležet v… více o Lískové koláčky – Oči
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do… více o Vepřová kýta rytíře Fryduše
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí.… více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku,… více o Játrové knedlíčky
Mouku dáme do mísy s 20g cukru a máslem. Hnětačem spojíme nebo ručně prohněteme na hladké těsto. Troubu předehřejeme na… více o Křehký koláč s kaštanovo-tvarohovou náplní
Za chvíli se bude pasírovat, takže se nemusíme zdržovat žádnou titěrnou prací. Mrkev, střední část řapíkatého celeru a… více o Sugo pomodoro
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme… více o Segedínský guláš I.
1. Fazole namočte přes noc do hrnce s vodou. 2. Ráno vodu slejte a nahraďte vývarem a bílým vínem. 3. Přidejte… více o Toskánská polévka z bílých fazolí
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají… více o Kanec se šípkovou omáčkou