Kuřecí maso pokrájíme na velmi drobné kousíčky a dáme do mísy. Přidáme sýr, sojovou omáčku, vejce, solamyl, kari a sůl. Vše řádně promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici, nejlépe však přes noc.
Jako obměnu dochucení můžeme přidat česnek, muškátový květ, paprikové koření, barevný pepř... Pokud použijeme výrazný sýr, například Čedar, nemusíme vůbec kořenit.
V rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova na nepřilnavé pánvi. Směs buď nabíráme lžící a děláme malé hromádky nebo mokrýma rukama děláme placičky.
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninou a tatarkou.
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní…
více o Cuketové placičky se sýrem
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi