2.25
Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a… více o Balkánský zeleninový salát
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30–45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým… více o Balkánský sýr v lilku
Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrúdl, nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě… více o Balkánská mňamka
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Zpracujeme v těsto (čokoládu nastrouháme), vyválíme a vykrajujeme hvězdičky, potřeme rozšlehyným vejcem a posypeme… více o Čokoládové hvězdičky
Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce,… více o Dalamánky s mandlemi
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem… více o Kotlety plněné sýrem
Těsto vyválíme. Vmícháme sýr, smetanu, vegetu, pepř a natřeme na těsto. Na celou plochu uložíme tenké plátky šunky,… více o Sýrovo-šunkoví šneci
Přísady utřeme a mažeme na ještě vlahou buchtu. Z tohoto množství je na velký plech. více o Poleva na buchtu Margot i jiné
Rybí filety lehce zakápneme citronovou šťávou a osolíme. Dno zapékací mísy vymažeme máslem nebo olejem a poklademe… více o Pangasius s bazalkovým pestem a sýrovou krustou
Ušleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, přidáme 1/2kg rozmixovaných jahod, nakonec vmícháme ušlehanou… více o Jahodové tiramisu poháry
Do hrnce dáme celou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, špetku soli, 1,2 l vody a uvedeme do varu, pak… více o Cibulová polévka s kuřecím masem
Křidélka v kloubu přesekneme, letku odsekneme a vložíme do mísy. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme… více o Kuřecí křídla v čaji s chilli
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a… více o Rozpékané bylinkové brambory
Na plech dáme olej, přidáme nakrájená rajčata, brambory na čtvrtky, cibuli na kolečka a papriku na proužky. Vše… více o Italské kuře II.
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka