
2.5
Rozkrojíme jablka na několik částí, nejlépe hrubších plátků. Vykrojíme jádřince, jablka posypeme hnědým cukrem a… více o Jablka v županu - bez županu pečená na pánvi
Rozválíme na tenké plátky listové těsto a vytvoříme obdélníky takové velikosti, aby se do nich dal pěkně zabalit párek.… více o Párky v županu
Smíchat mouku, vajíčko, 125 ml mléka a trochu skořice, pak přidat zbytek mléka. Nechat odležet v lednici. Jablka… více o Jablka v županu
Pokud jste doteď měli ze zavařování obavy nebo doma nemáte velký zavařovací hrnec, máme pro… Celý článek
Omáčky jsou bezesporu typickým pokrmem pro českou kuchyni. Někomu připomenou dětství a… Celý článek
Po celém světě jsou meruňky považovány za symbol štěstí a bohatství. Není divu. Šťastnými vás… Celý článek
Pokud hledáte ideální dort na dětskou oslavu, už dál nehledejte. Je tady totiž piñata torta,… Celý článek
Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky.… více o Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,… více o Bramboráky z kyselého zelí
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu… více o Zapékané brambory s pórkem
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní brambory,… více o Pórkové brambory
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.… více o Pečené vepřové koleno na zelí
Utřít žloutky, cukr, vanilkový cukr a heru, přidat mléko a střídavě mouku a sníh z bílků. Nakonec prášek do pečiva. … více o Třená bábovka mramorová
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat),… více o Rohlíky
Kotlety naklepeme, brambory nakrájíme na malé kostky.Osolíme a okořeníme. Šunku nakrájíme na proužky, pórek na tenká… více o Kotlety v tlakovém hrnci
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto… více o Bramborové knedlíky
Po upečení potíráme hojně směsí rozpuštěného másla a rumu a hned obalíme v cukru. Plát rozválet na 3mm. Protilehlé… více o Svatební koláče vázané
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc… více o Pravé italské tiramisu II.
Jednotlivé poměry se liší,dle množství brambor. :) - Oloupané brambory dáme do hrnce. Vaříme dokud nezměkknou. … více o kaše ala léňa