Barevné bramborové knedlíky (noky)

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      lžička sůl
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hrubá mouka na vál
    • 40
      g mrkev jemně nastrouhaná
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g hrubá mouka dle hustoty těsta
    • 1
      hrst pažitka nebo petrželka
    • 400
      g vařené brambory oloupané

Postup přípravy receptu

  • Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a zasypeme moukou. Vymícháme středně tuhé těsto, ze kterého vyválíme knedlíky. Případně z těsta můžeme udělat delší válečky, které pak nakrájíme na kousky (noky).
  • Knedlíky nebo noky dáme ihned vařit do vroucí osolené vody a opatrně zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Noky vyplavou téměř okamžitě a od vyplavání vaříme 3–5 minut. Pak je vyndáme cedníkem do mísy. Knedlíky vaříme od vyplavání cca 15–20 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: