Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Vajíčková pomazánka Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry, osolíme a opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Barevné kuřecí maso Na nudličky nakrájená kuřecí prsa orestujeme na tuku na pánvičce. Poté tuk slijeme, přidáme na kostičky nakrájené… více o Barevné kuřecí maso
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům… Možná se vám to při pečení cukroví už také stalo. Vytvarujete krásné vanilkové rohlíčky a dáte… Celý článek
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy Doplňte výběr vánočního cukroví o úžasné marokánky. Tato dobrota plná sladkého ovoce, ořechů a… Celý článek
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa… Vaječný likér, vaječňák nebo ajrkoňak. Ať už mu říkáte jakkoli, na Vánoce prostě nesmí chybět.… Celý článek
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem Málokdo by se vzdal klasického lineckého cukroví, které patří mezi nejznámější a také nejvíce… Celý článek
Znojemska hovezi pecene Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou… více o Znojemska hovezi pecene
Hrstkové ovocné knedlíky Vše (mimo ovoce) smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče),… více o Hrstkové ovocné knedlíky
Pudinkový koláč s drobenkovým… Z mouky, cukru, vejce a změklého pokrájeného másla promneme mezi prsty drobenkové těsto. Vanilkový prášek rozmícháme… více o Pudinkový koláč s drobenkovým těstem
Tatarská pomazánka na topinky Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty. více o Tatarská pomazánka na topinky
Tvarohový koláč s oříšky Z kvasnic, cukru, mléka a mouky zaděláme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na plech. Troubu… více o Tvarohový koláč s oříšky
Pšenično-žitný chléb (kmínový) Suroviny vložíme do pekárny postupně. Prvně tekuté ingredience a pak sypké. Zapneme pekárnu na základní program a… více o Pšenično-žitný chléb (kmínový)
Španělské rizoto Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme-postupně přilíváme vodu. kuřecí maso… více o Španělské rizoto
Voňavá farmářská kachna s domácími… **Kachna** Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme… více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Piškotový pudink Z 1/2 mléka oddělíme asi 1/3, ve které rozmícháme obsah sáčku. Do zbylého mléka přidáme 2-3 polévkové lžíce cukru … více o Piškotový pudink
Špenátové lasagne Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky… více o Špenátové lasagne
Kuřecí kousky v medu Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky podle své libosti a vložíme do misky, přidáme olej, med, koření a rukama promícháme.… více o Kuřecí kousky v medu
Srnčí guláš Na roztavené slanině osmahneme zeleninu, přidáme česnek a na kostky nakrájené maso. Maso osolíme, opepříme a osmahneme.… více o Srnčí guláš