Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Vajíčková pomazánka Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry, osolíme a opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Barevné kuřecí maso Na nudličky nakrájená kuřecí prsa orestujeme na tuku na pánvičce. Poté tuk slijeme, přidáme na kostičky nakrájené… více o Barevné kuřecí maso
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez… Co by byla česká kuchyně bez švestek? Vůně povidel a nadýchané buchty připomenou ty nejhezčí… Celý článek
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením,… Vidíte-li ve snu broskev, znamená to prý štěstí, radost a zdraví. To samé by mohlo platit i v… Celý článek
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit… Jestli jste zaplaveni úrodou cuket ze zahrady, ať už vlastní, nebo někoho z vašich známých,… Celý článek
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky,… Co si takhle připravit letní osvěžení ke kávě v podobě buchty s broskvemi? Zabijete tak dvě… Celý článek
Staročeské kostky Krkovičku nakrájíme na větší kostky, osolíme. Na oleji opečeme pokrájenou cibuli, přidáme maso, koření a restujeme asi… více o Staročeské kostky
Salát Nicoise Na mísu rozprostřeme omytý natrhaný salát, přidáme ředkvičky nakrájené na plátky, okapané rozpůlené olivy, rajčátka… více o Salát Nicoise
Tagliatelle se smetanovou omáčkou… Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Zelí s křenem Zelí očistíme a nakrouháme na jemno. Nakrájíme cibuly , raději také na jemno. Křen nastrouháme na jemném struhadle. … více o Zelí s křenem
Špagety s brokolicí Do osolené vody dáme vařit špagety. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce másla nebo tuku, opečeme cibuli a česnek nakrájené na… více o Špagety s brokolicí
Žampionová játra Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je… více o Žampionová játra
Irsýn Nejprve si připravíme těsto: vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Vyšleháme Bílky. Nato vyšleháme do pěny žloutky s… více o Irsýn
Zapečené smetovanové brambory s… 1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a pak nakrájejte na co nejtenčí plátky – doporučuji tuto fázi svěřit robotu,… více o Zapečené smetovanové brambory s kořenovou zeleninou
Tradiční český trdelník Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Blesková rýže kari podle Lidušky Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme,… více o Blesková rýže kari podle Lidušky
Zapečená rajčata s mozzarellou Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes… více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Čokoládový dort s krémem Těsto uhněteme z mouky, kakaa, cukru, vanilkového cukru, soli, másla a vejce. Menší dortovou formu vymažeme a vložíme… více o Čokoládový dort s krémem