
2.57
Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry, osolíme a opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Na nudličky nakrájená kuřecí prsa orestujeme na tuku na pánvičce. Poté tuk slijeme, přidáme na kostičky nakrájené… více o Barevné kuřecí maso
Vybrat kvalitní kečup je občas složitější, než se zdá. Může se v něm schovávat velké množství… Celý článek
Červené plody, které přivezl Kryštof Kolumbus z Jižní Ameriky, dlouho považovali lidé v… Celý článek
Slavná herečka Stella Zázvorková byla proslulá svou vášní pro vaření a svým kulinářským umem… Celý článek
Klasické avokádové guacamole je sice fajn, ale léto si říká o upgrade. Guacamole si skvěle… Celý článek
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na… více o Piškotové řezy s jablky
Na másle osmahneme cibulku nejlépe do zlatova, přidáme na malé kousky kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do… více o Smetanovo-sýrová omáčka k těstovinám
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve,… více o Švýcarský koláč z listového těsta
Vše smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8-10 minut na 180 °C. Necháme vychladnout a… více o Alenčin medovník
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Zelí dáme do misky se studenou vodou… více o Zelné placky
Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu… více o Hermelínová mozaika
Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná, pak skoro zmrzlé máslo nastrouhat do důlku v mouce, lehce… více o Listové těsto – rychlé
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterskou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší… více o Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Suroviny smíchat a zadělat těsto. Přikrýt utěrkou a nechat 12 hodin vykynout. Pečicí mísu s poklopem nechat při 220… více o Domácí chléb z bílé mouky
Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem do perníku, mléko . Vylít na plech s vyšším okrajem s… více o Buchta s jablky a přelivem
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky. … více o Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme… více o Máslový ležák