Bavorské vdolečky

4.25

hodnoceno: 4
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 500
      g borůvky
    • 2
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Smícháme mléko, cukr a vyrobíme kvásek.
  • Do mouky přisypeme lžičku soli. Promícháme s kváskem. Popřípadě přidáme mléko.
  • Přidáme žloutek a rozpuštěné máslo.
  • Vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo.
  • Rozválíme na tloušťku asi 1–1,5 cm.
  • Skleničkou uděláme kolečka, která necháme ještě zhruba 15 minut kynout.
  • Poté je dozlatova osmažíme na oleji.
  • V konečné fázi vdolečky ozdobíme rozvařenými borůvkami, které zahustíme solamylem a šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: