3.14
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy… více o Těsto na pizzu podle Moniky
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme. Přilijeme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná… více o Omáčka na těstoviny – žampionová
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a… více o Lilková omáčka na těstoviny
Pečená husa neodmyslitelně patří k podzimnímu svátku sv. Martina. Protože ale letos připadá na… Celý článek
Rohlíčky s ořechovou náplní jsou sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a… Celý článek
Zelí patří k nejoblíbenějším českým přílohám. Je jednoduché na přípravu, levné, dostupné po… Celý článek
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na… více o Kakaové řezy s tvarohem a jablky
Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme… více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)
Obě mouky prolisujeme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme na hladké těsto, které necháme… více o Jemné tvarohové řezy zdobené šlehačkou
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na… více o Ragú z kuřecích jater
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme… více o Perníkové figurky na stromeček
Obě dvě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je… více o Čokoládová pěna s mátou
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na… více o Dýňová polévka
Z másla, cukru, mouky a prášku do perníku vyrobíme drobenku. 3/4 jí natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Nahoru… více o Perníková fantazie
Ve vodní lázni rozehřejeme na kousku másla čokoládu, přidáme šlehačku (250 ml), kakao a cukr. Vše na mírném ohni… více o Horká čokoláda – snadná
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou… více o Dýňová šťáva
Maso nakrájíme na kousíčky a na rozpáleném oleji necháme zprudka opéct. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když… více o Kuřecí kousky na medu s brusinkami
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme… více o Máslový ležák