Bešamel od maminky

2

hodnoceno: 16
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • 2
      hrnek mléko
    • pepř mletý
    • 2
      ks široké bílé nudle
    • 2
      ks plátkový sýr
    • 2
      hrnek drůbeží vývar
    • 2
      ks sýr
    • 4
      ks kuřecí čtvrtky
    • 2
      lžička podravka

Postup přípravy receptu

  • Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme, necháme také vychladnout.
  • Na bešamel: Rozpustíme (nejlépe české) máslo, zaprášíme hladkou moukou (jako když děláme jíšku), nalejeme do másla mléko a vývar (uděláme tolik omáčky, aby těstoviny, které jsme uvařili, byly do půlky ponořené), ochutíme podle potřeby bešamel podravkou, solí a pepřem. Měla by nám vzniknout omáčka, kterou budeme vlévat na těstoviny.
  • Obereme vychladlé maso, nakrájíme na kousky. Do pekáčku si dáme těstoviny, posypeme nastrouhaným sýrem, kuřecím masem, dáme další vrstvu těstovin, strouhaný sýr a maso. Pořád tak dokola, až nakonec nalejeme bešamel na těstoviny. Plátkový sýr dáme nahoru, hezky poskládáme, aby těstoviny byly zakryté. Navrch dáme malinké plátky másla.
  • Dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut zvolna. Tak, aby sýr hezky zezlátnul.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: