
2
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr,… více o Bezinkový sirup
Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes… více o Pampeliškový med
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron,… více o Med ze sedmikrásek
Grilovací sezóna je konečně tady. Abyste si ji užili naplno, hodí se mít pár praktických… Celý článek
Pokud už vám docházejí nápady, jak zužitkovat cukety, máme pro vás tip. Udělejte z nich… Celý článek
Výborná zeleninová směs v podobě leča je vyhledávanou chalupářskou delikatesou. Dopřát si ji… Celý článek
Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na… více o Piškotová stříška
Zeleninu očistíme a syrovou (!) ji nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej, případně… více o Salát plný zdraví – celer a červená řepa
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1-2 mm) a chilli… více o Těstoviny Mňam Mňam
Mléko nalejeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany,… více o Rychlá houbová omáčka
Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti… více o Želva
Krabí tyčinky rozmrazíme, nakrájíme a smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Osolíme,opepříme zamícháme… více o Krabí pomazánka česneková
V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme… více o Vynikající vídeňská čokoláda
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak přidáme vodu a olej a ještě prošleháme. Vsypeme mouku smíchanou s kypřidlem… více o Kakaovo-tvarohový dort
Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a… více o Caponata
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a… více o Šneci z listového těsta
Do tvarohu vetřeme 4 lžíce cukru krystal, vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.… více o Vynikají nepečený ovocný dort
V míse spolu smícháme mouku, citrusovou kůru a cukr. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme jemné těsto. Hotové… více o Andělská očka