
3
Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Těsto: 7 celých vajec ušleháme s cukrem, pak přidáme oříšky, kakao a nakonec mouku s jedlou sodou. Pečeme 15 minut.… více o Zakázaná buchta
Vymažeme máslem formu a posypeme ji kokosem nebo strouhankou. Smícháme vejce s cukrem a všechny ostatní ingredience.… více o Jogurtová buchta
Vlastní úroda je vždy potěšení. A uchovat si ji na zimu je i současným trendem. Jak si poradit… Celý článek
Mražené, chlazené, loupané, neloupané, tygří, bílé… Víte, jak se vyznat v krevetách a jak je… Celý článek
Polévky z rajčat, hlavně těch zralých letních, jsou doslova rajským potěšením. Mají nespočet… Celý článek
Krásná rodačka z německého Rheinbergu, která chtěla být původně právničkou v advokátní… Celý článek
Do kastrolku dáme máslo a cukr - rozpustíme a stáhneme z ohně, přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou z kypřícím… více o Cocacolák
Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a… více o Jablečné řezy – šťavnaté a lehounké
Listové tšsto vyválíme a dame na plech. V mixéru si umixujeme mléko, tvaroh, cukry, žloutky, pudinky a vylejeme na… více o Pudinkovo-tvarohový koláč se sněhem
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do… více o Tortellini s nivovou omáčkou
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut… více o Amur v bylinkovém těstíčku
Bílky vyšleháme se špetkou soli, zašleháme cukr a přidáváme žloutky a vodu, vyšleháme tuhou pěnu, do které po troše… více o Banánové řezy (Margot)
Kuřecí prsa mírně naklepeme, potřeme rozdrceným česnekem, posypeme mletou paprikou a oregánem a opečeme (nejlépe na… více o Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oreganem
Těsto: všechny přísady smícháme, nejlépe ručním šlehačem. Puding nevaříme, sypeme pudinkový prášek! Dáme na formu 30 x… více o Broskvové řezy
U smetanového sýru a smetany je třeba, aby měly pokojovou teplotu. Používám malou dortovou formu 18 cm průměr, lze… více o Vanilkovo-limetkový cheesecake
Potřebujeme kulatou dortovou formu... Nejprve smícháme pomazánkové máslo (obě) se sýrovou pomazánkou. Do kulaté… více o Slaný dort
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
1) Bílek si oddělíme od žloutků. 2) Žloutky si smícháme s cukrem, přidáme mléko a olej. Vše důkladně promícháme … více o Vynikající olejová bábovka