Boloňská omáčka II.

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: 210 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      l voda
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      ml mléko
    • pepř mletý
    • 375
      ml bílé víno - suché
    • bylinky oregano, bazalka, tymián, šalvěj
    • 800
      g mleté maso - míchané
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku. Nemáme-li čerstvé, lze nahradit sušenými.
  • Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku a spaříme je horkou vodou. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky.
  • V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, česnek a osmahneme. Doplníme mletým masem a vše podusíme.
  • Přilijeme mléko a na mírném ohni vaříme, až se tekutina odpaří. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět mírně vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
  • Potom přidáme rajčata, rajčatový protlak, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Vaříme asi 1–2 hodiny, na velmi mírném plameni a za občasného míchání. Svazek bylinek nakonec vyjmeme a případně dochutíme.
  • Hotovou omáčku navršíme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Zařazení: Maso Mleté Itálie

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: