Boloňské těstoviny

3

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      balíček těstoviny
    • 400
      g mleté maso
    • 150
      ml červené víno
    • parmazán
    • mletá paprika
    • olej
    • rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Těstoviny uvaříme podle návodu. Olej rozehřejeme na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme, dokud nezměknou. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání ho restujeme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a červené víno, přivedeme k varu a vaříme 15 minut za občasného míchání. Nakonec přidáme tymián a bazalku.
  • Boloňskou omáčku nalijeme na těstoviny, posypeme je nastrouhaným parmezánem a ozdobíme větvičkou čerstvého koření.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: