
3
Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a… více o Cucavé smetanové bonbony
Ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, kakao, mouku, cukr za stálého míchání. Po vychladnutí přimícháme do utřeného… více o Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě… více o Ořechová buchta bez vážení
Jasně zelené nebo modré kedlubny jsou nejen zdravá, ale také neuvěřitelně všestranná zelenina… Celý článek
Spousta odřezků zeleniny končí zbytečně v koši nebo na kompostu, přitom mají jednu zázračnou… Celý článek
Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se… Celý článek
Chřest je lahodná zelenina, která se dá připravit na mnoho různých způsobů. A stejně tak se dá… Celý článek
Zpracujeme na vále, v mikrotenu necháme odpočinout třeba i do dalšího dne. Pak strojkem (nejlépe přes hvězdičku)… více o Kokosové ze strojku
Těsto vyválíme a radýlkem nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm. Na každý čtvereček uložíme kolečko klobásy a kousíček sýra… více o Slané jednohubky
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní brambory,… více o Pórkové brambory
Houby uvaříme ve slané vodě. V mléce dobře promícháme mouku, vejce, utřený česenek, maggi, sůl, pepř a 3 lžíce vody z… více o Hubník mojí maminky
Květák předvaříme v osolené vodě 5-8 min., stejně jako před obalováním. Třetinu uvařeného květáku, cibule a uzeninu… více o Květákové karbanátky ála bramborák
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)… více o Palačinky s jahodovým přelivem
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme hrubou mouku. Smícháme a necháme 2 hodiny odpočívat. Pak přidáme vejce… více o Jablečné knedlíky
Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičřky, česnek ptolisujeme,cibule nakrájíme na drobno . Vše dáme do hrnce s… více o Hrušková pikantní mňamka
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky. Dále… více o Čertovská omáčka
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme… více o Houbová svíčková
Jako první krok si namočíme rozinky do rumu, aby dostatečně nasákly před použitím. Poté si připravíme nádivku z… více o Žemlovka podle BBC
1. Listové těsto si rozpůlíme na půl. 2. Jednu půlku si rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na 12 čtverečků. 3.… více o Listové šátečky