
3.57
V papiňáku si uděláme silný vývar z masa, nesolíme, nekořeníme. V hrnci rozpustíme máslo, přihodíme na proužky… více o Poctivý boršč
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém… více o Ukrajinský boršč
Čerstvé jahody, které uzrály pod letním sluncem, jsou nádherně červené, sladké, voňavé,… Celý článek
Představte si, že jste na chatě nebo chalupě, kde je jen malý mrazák, do kterého se vejde… Celý článek
Když udeří úmorná vedra, člověk hledá, čím by se zchladil. Můžete skočit do bazénu, pustit na… Celý článek
Hledáte jednoduché a osvěžující večeře, které lze připravit za pouhých 30 minut? Máme pro vás… Celý článek
V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Přidáme rýži, mícháme, až se opraží, potom za stálého míchání přidáváme horký vývar.… více o Rizoto s ořechy (Risotto alle noci)
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve,… více o Švýcarský koláč z listového těsta
Banán oloupeme, jahody očistíme a omyjeme. Do mixéru nakrájíme banán, přidáme jahody, jogurt, led, džus, med. Vše řádně… více o Jahodovo-banánové smoothie (koktejl)
Brambory uvaříme až mírně rozvaříme, cibuli nakrájíme a pomalinku smažíme do měkka, nejlépe na sádle, když je téměř… více o Šťouchané brambory s cibulí a pórkem
Nálev povařit tak 5 minut, odstavit a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme… více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Z uvedených surovin umícháme řidší hladké těstíčko. Na rozpálený olej sázíme čajovou lžičkou malé hromádky, na středním… více o Nadýchané vdolečky
Smícháme mouku s vejci, cukrem, solí a máslem na řidší těstíčko. Uděláme z něj tenké palačinky. Na čokoládový krém… více o Palačinky s čokoládovým krémem a lesními plody
Ve velkém hrnci smícháme jablečný i brusinkový juice a postupně přidáme všechny ingredience. Přivedeme k varu a poté… více o Jablíčko v brusince
Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z… více o Jednoduchá svíčková
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů… více o Pečené koleno v pivní marinádě
Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a rozkrájíme na čtvrtinky, menší na poloviny. V míse si smícháme suché… více o Jahodové muffiny
Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme… více o Anglické brambory