Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních surovin. Necháme v teple kynout. Celozrnná mouka je těžká a kyne hůře než bílá. Vyválíme tence na plech a posypeme hustě borůvkami a posypkou. Posypku připravíme z másla, cukru a mouky mnutím mezi prsty. Až se vytvoří hrudky, tak ji nadrobíme na koláč. Koláč pečeme na 100 °C asi půl hodiny.
Babiččin recept jsem trošku upravila do zdravější varianty. Lze samozřejmě použít bílou mouku i bílý cukr.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou