
3.9
Smíchat mouku a cukr. Do toho nakrájet změklý tuk. a vejce. Těsto do ledničky. Pekáč vymazat tukem a vysypat moukou,… více o Koláč borůvkový linecký
Zaděláme kvásek, přidáme zbylé suroviny a zpracujeme v těsto, dáme kynout. Rozválíme do dobře vymazané kulaté formy… více o Švestkový koláč s tvarohem
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte… více o Makový koláč s tvarohem
Jen málokterá potravina se vryla do české tradice tak hluboko jako brambory. Když se u nás… Celý článek
Kysané zelí považují odborníci za jednu z nejlepších potravin na hubnutí, zrychlení látkové… Celý článek
Pojďme si říct, že v tomto případě je asi jedno, jestli jde o ňoky, noky nebo jak se jim to… Celý článek
Jednou z klasických podzimních surovin je zářivě oranžová dýně a dokonale jemný krém je podle… Celý článek
Do masa nařízneme nožem několik otvorů a vyplníme je párky. Do dalších otvorů zasuneme na nudličky nakrájenou slaninu,… více o OKATÉ MASO
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Tlacenka
Těsto: v troše mléka a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změkklému máslu, vejci, cukru,… více o Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto a vmícháme… více o Rybízový koláč ze zakysané smetany
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí… více o Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
Na malý vymazaný a posypaný plech kokosem poklademe omočenou vánočku ve vlažném mléce s rozšlehanými 2 žloutky, cukrem… více o Žemlovka jako dort
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky,poté je vhodíme do vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnědla. Do větší misky… více o Vánoční bublanina
Dejte vařit oloupané brambory. Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového… více o Meruňkové kuře
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet. Potom… více o Grilovaný hermelín s česnekem
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky,… více o Italské kari rizoto s králičím masem
Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme… více o Houbová svíčková
1. Na velké pánvi s rovným dnem rozpálíme olivový olej na vysokou teplotu a dozlatova osmažíme kousky vykostěného… více o Paella Valenciana