2.75
Brambory najemno nastrouháme a pokropíme horkým mlékem, aby nezhnědly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný… více o Bramborák rodeo
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a… více o Bramborák plněný tvarohem
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako… více o Bramborák se švestkami
Pokud milujete dezerty, které zaujmou nejen svou chutí, ale i tím, jak vypadají, pak jsou… Celý článek
Chystáte se v sychravých podzimních dnech zalézt pod deku a pustit si oblíbený film? Udělejte… Celý článek
Chcete si čekání na Vánoce zpříjemnit originálním způsobem? Vlastnoručně vyrobený adventní… Celý článek
Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou a mákem, špetkou soli na těsto. Mokrýma rukama… více o Makové knedlíky
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme. V Tunisku se podávají … více o Kefta – arabské karbanátky
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, nožičky jemně nasekáme a kráte podusíme na másle. Potom přidáme bylinky, utřený česnek… více o Žampiony s bylinkami
Maso nakrájíme na plátky asi 1/2-3/4 cm silné, hojně potřeme rozetřeným česnekem, obalíme jako klasický řízek v… více o Židovské řízky
Postup Tvaroh, máslo a vajíčka dobře prošleháme a přidáme mouku. Uhněteme těsto a necháme 10 minut odpočinout. … více o Tvarohové knedlíky z vaničky
Ve větší míse smícháme mouku, kypřící prášek, kokos, cukry, vejce, mléko a olej. Těsto vlijeme do vymazaného a… více o Kokosová buchta
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze… více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až… více o Cibulačka bílá
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané)… více o Alsaské kotlety
Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozdělíme těsto na menší kousky, z… více o Kaštany
Hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka; stačí tak pět minut. Slijte a… více o Hráškové pyré s mátou
Mleté ořechy promícháme s cukrem, kakaem, rumem a máslem na tvárnou hmotu. Rozdělíme ji podle počtu třešní na stejné… více o Rumové nepečené košíčky