Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Zasypte je hladkou moukou, přidejte vejce, nakrájenou kapustu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a vše dobře promíchejte.
Když je těsto příliš husté, zřeďte jej trochou mléka. Kolečka šunky nakrájejte na čtvrtky, dejte je na pánev do rozpáleného tuku, zalijte těstem a opečte po obou stranách dozlatova. Po obracení posypte bramboráčky nastrouhanou nivou, kterou nechte roztavit. Bramboráčky podávejte teplé ozdobené rajčaty a petrželkou.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely