Bramborová omáčka s klobásou

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • česnek
    • hladká mouka
    • 1
      špetka majoránka
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • klobása kvalitní
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks nové koření i víc
    • kmín
    • 0,5
      kostka zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  • Brambory nakrájené na drobné kostičky vaříme zalité půllitrem vody se solí a kořením (nové koření předem podrtíme) doměkka. Zatím opečeme na lžíci oleje nakrájenou klobásku, cibuli a česnek. To vše pak na závěr zasypeme špetkou hladké mouky (jako na zápražku), zalijeme troškou vody a směs nalijeme do vody s bramborami uvařenými doměkka. Mícháme, přidáme bujónovou kostku a kelímek zakysané smetany smíchaný s polévkovou lžící hladké mouky. Znovu zamícháme a necháme povařit. Nakonec můžeme ochutit troškou octa, přidat pár kapek vody apod.
  • Podáváme s knedlíkem nebo brambory.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: